• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans bezorgt Belgen nagenoeg perfect rapport op Roland Garros

  Ruben Bemelmans (ATP-111) heeft de Indiër Yuki Bhambri (ATP-94), niet meteen een gravelbeest, vlot opzijgezet in drie sets. Zo halen 5 van de 6 Belgen de 2e ronde in Parijs, enkel Yanina Wickmayer sneuvelt.

  Yuki Bhambri voelt zich niet meteen thuis op een gravelcourt. De Indiër stond wel op de hoofdtabel van Roland Garros, maar liet de voorbereiding op het gravelseizoen aan zich voorbijgaan. Een stevig nadeel tegenover Ruben Bemelmans die al had kunnen warmdraaien in de kwalificaties en werd opgevist als "lucky loser".

   

  Bemelmans moest wel stevig zwoegen in de eerste set: in elk opslagspel kwamen er zowaar breakkansen. Maar onze landgenoot kon er meer verzilveren en schreef zo de eerste set op zijn naam.

   

  Hetzelfde verhaal in het tweede bedrijf, maar nu was Bemelmans in het nadeel in de korte rally's. Bhambri kwam 4-2 voor, maar mocht dan kennis maken met de strijdlust van Bemelmans. Hij won vier games op rij voor de ommekeer en maakte niet veel woorden meer vuil aan de derde set. In de tweede ronde wacht de Amerikaan Jack Sock of de Est Jurgen Zopp.

  Bekijk het laatste spelletje:

  Fase per fase

  1. 17 uur 03. Bemelmans in 3 sets. Bhambri kan toch nog een spelletje winnen, maar met een ace maakt Bemelmans het op zijn eigen opslag af. Het is de eerste keer dat Bemelmans de 2e ronde haalt op Roland Garros.
  2. 16 uur 55. Met een grote smile zoekt Bemelmans het bankje op: 5-0, dit kan niet meer misgaan.
  3. 16 uur 46.

  4. 16 uur 44. Bemelmans op dreef. Bemelmans is helemaal onder stoom. Hij steekt de 2e set op zak en dendert door naar een 2-0-voorsprong. Is het einde nabij voor Bhambri?
  5. 16 uur 32. Ommekeer. Bemelmans draait de rollen om en gaat van 3-4 achter naar 5-4 voor.
  6. 16 uur 26. Zet Bemelmans het nog recht? Bhambri heeft een break voorsprong genomen, maar bijna alle spelletjes zijn een dubbeltje op zijn kant. Het is dus nog niet verloren voor Bemelmans.
  7. 16 uur 04. 2-2. Bemelmans gaat door de opslag van Bhambri en herstelt zo de orde.
  8. 15 uur 55. Zeker nog geen gewonnen spel voor Bemelmans, want Bhambri begint aan set 2 met een break.
  9. 15 uur 46.

  10. 15 uur 45. Set 1 voor Bemelmans. Bemelmans leek op weg naar vlotte setwinst, tot Bhambri plots toch een teken van leven gaf. Bij 5-4 kon de Indiër gelijkmaken, maar Bemelmans kon juist op het goeie moment breken.