• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams start goed in Parijs met eerste zege in 2 maanden

  Serena Williams, sinds haar zwangerschap weggezakt naar plek 453 op de wereldranking, heeft enkele vraagtekens bij haar naam kunnen wegwerken op Roland Garros. Ze won haar eerste partij in 2 maanden.

  Serena Williams is al even op zoek naar haar niveau, sinds ze op 1 september beviel van haar eerste dochter. Ze kwam dit seizoen al in actie in Indian Wells en Miami, maar telkens werd ze snel uitgeschakeld.

   

  De 23-voudige grandslamwinnares trok dan ook met twijfels naar Roland Garros, op papier haar minst favoriete toernooi. Maar met de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA-70) had ze wel wat meeval met de loting.

   

  Toch weerde Pliskova zich kranig. Vooral met haar opslag, goed voor 15 aces, hield ze gelijke tred met Williams. Pas in de tiebreak van de eerste set moest ze het hoofd buigen.

   

  In de tweede set kwam er meer strijd en dat lag Williams beter. Ze verzilverde een breakkans meer dan haar Tsjechische opponente en boekte zo haar eerste zege in twee maanden. In de volgende ronde wacht de Australische Ashleigh Barty.

  Serena Williams maakte het af in stijl: