Ga naar de inhoud

Wickmayer moet meerdere erkennen in voormalige finaliste Stosur

 di 29 mei 2018 16:27
Roland Garros
Samantha Stosur (189)
Yanina Wickmayer (88)
einde
6
set 1
2
6
set 2
4

Yanina Wickmayer heeft de eerste ronde op Roland Garros niet overleefd. Veterane Sam Stosur, in 2010 nog finaliste in Parijs, was iets te sterk.

Yanina Wickmayer had zich (nipt) rechtstreeks kunnen plaatsen voor de hoofdtabel. Maar ze had het niet getroffen met de loting in Parijs. Sam Stosur is dan wel al 34 jaar, ze kan op gravel zeker nog aardig uit de voeten. Wickmayer daarentegen is een koele minnares van de gemalen baksteen.

 

Stosur zat vanaf de start beter in de match. Wickmayer kon, met wat moeite, gelijke tred houden tot de regenpauze, maar daarna verloor ze 3 spelletjes op een rij en meteen ook de eerste set.

 

Ook in de tweede set mocht Wickmayer vrij snel haar opslag inleveren. Een vroege aftocht kondigde zich aan, maar onze landgenote brak meteen terug. Bij 4-5 moest ze wel serveren om in de match te blijven. Stosur kreeg 2 matchpunten, waarvan Wickmayer er nog wel eentje wegwerkte, maar het tweede was te veel gevraagd.

Wickmayer: "Mijn niveau is niet consistent genoeg"

"Ik heb zeker mijn kansjes gehad, maar Stosur heeft heel sterk gespeeld", vertelt Wickmayer. "Ik moest agressief spelen, maar maakte dan ook veel fouten. Dat evenwicht zat niet goed vandaag. Ik voelde dat ik er dicht bij was, maar maakte het foutje te veel."

 

"Er is nog veel moed en motivatie om opnieuw op mijn niveau te komen. Ik voel wel dat mijn niveau er nog is, maar niet consistent genoeg.  Het gevoel zegt me dat ik nog altijd betere resultaten kan halen. Zolang ik dat voel, stop ik niet."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De laatste game uit de wedstrijd:

Fase per fase

14:25

Fatale break en einde

Roland Garros is afgelopen voor Yanina Wickmayer. Bij 4-5 in de 2e set werkt ze nog een eerste matchpunt weg, maar het tweede is er te veel aan. Stosur gaat door naar de 2e ronde.
14:16

Rebreak Wickmayer

Wickmayer is een vechter, dat weten we en dat bewijst ze hier door op haar beurt door de opslag van Stosur te gaan: 3-4, we zijn weer "on serve".
14:10

Break Stosur: 4-2

Bij 3-2 moet Wickmayer haar opslag inleveren. Stosur heeft nog 2 spelletjes nodig om de buit binnen te halen.
13:48

Wickmayer verliest set 1

De regenpauze heeft Yanina Wickmayer geen deugd gedaan, want ze heeft 3 spelletjes op een rij én de eerste set verloren. Door klimatologische problemen tussen Parijs en Brussel kunnen we voorlopig wel geen live beelden doorsturen, maar we proberen het zo snel mogelijk op te lossen.
13:29

Zo dadelijk weer tennis

De regen is verjaagd en dus kunnen we zo meteen weer beginnen te spelen. Wickmayer en Stosur warmen nog even op.
13:26

Weer problemen met het weer

Door de klimatologische omstandigheden tussen Parijs en Brussel komen de beelden van de match van Wickmayer even niet meer door. We proberen het zo snel mogelijk op te lossen.
12:00

Regen

Het was al aan het druppelen sinds het begin van de match, maar nu maakt de regen het te bont. De match wordt stilgelegd. Tot dan kunt u kijken naar een herhaling van de match van Elise Mertens.
11:20

Wickmayer werkt meteen 3 breakpunten weg

Terwijl Stosur niet al te veel problemen heeft om haar eigen spelletje te winnen, moet Wickmayer meteen 3 breakpunten toestaan op haar eigen opslag. Ze werkt ze allemaal weg, met een ace als klapstuk.