• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweede ronde is andermaal het eindstation voor Flipkens in Parijs

  Kirsten Flipkens (WTA-65) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van Roland Garros. Onze landgenote was niet opgewassen tegen de 21-jarige Russin Daria Kasatkina (WTA-14).

  Kirsten Flipkens strandt in de tweede ronde op Roland Garros

  Kirsten Flipkens stond al voor de 11e keer op het gravel van Parijs, maar nog nooit schopte onze landgenote het tot in de derde ronde. Ook tegen de meer dan 10 jaar jongere Daria Kasatkina zat een stunt er nooit echt in voor onze landgenote.

   

  Ze gaf haar eerste opslagspelletje uit handen, maar reageerde kordaat met een rebreak. Tot 3-3 hielden de speelsters elkaar netjes in evenwicht, maar daarna schakelde de Russische pupil van de Belgische coach Philippe Dehaes een versnelling hoger. Ze won drie games op een rij en haalde zo set 1 binnen.

   

  Ook in de volgende set begon Kasatkina sterk. Ze toonde haar potentieel en zette opnieuw een 6-3-setstand op het scorebord. 

   

  Flipkens: "Kasatkina deed het tactisch perfect"

  "Beste gravelseizoen in mijn carrière"

  "Ik denk dat ik met opgeheven hoofd een punt achter het gravelseizoen mag zetten", zegt Flipkens. "Ik speelde een kwartfinale in Lugano en een halve finale in Nürnberg. Het was het beste seizoen op gravel in mijn carrière."

   

  "Dat maakt dat ik met veel vertrouwen kan beginnen aan het grasseizoen, mijn favoriete periode. Ik wil er het maximum uithalen en speel alles: Rosmalen, Mallorca en Wimbledon."     

   

  "Tegen Kasatkina heb ik misschien niet mijn beste tennis gespeeld, wat wel nodig is als je een resultaat wil tegen een speelster die nummer 14 van de wereld is."

   

  "In het begin serveerde ik goed en tot 3-2 in de eerste set had ik alles onder controle, maar dan beging ik 5 directe fouten. Tegen een speelster van haar kaliber kun je je dat niet veroorloven. Ik zeg niet dat ik had kunnen winnen, maar ik had wel beter kunnen doen."     

   

  De wedstrijd van Flipkens was aanvankelijk op court 1 geprogrammeerd, maar daar liepen de wedstrijden uit en zo kwam Flipkens op baan 9 terecht. Flipkens: "Dat ze ons als vijfde wedstrijd programmeren, na drie mannenmatchen dan nog wel, is onbegrijpelijk. Dat is om problemen vragen."

   

  "Dat ze hier nog altijd niet in een degelijke verlichting geïnvesteerd hebben, begrijp ik ook niet. Ach, het is hier altijd al een beetje een circus geweest."

  Fase per fase

  1. 21 uur 32. Over en out. Het 11e avontuur van Kirsten Flipkens op Roland Garros is voorbij. Ook dit keer raakte ze niet in de derde ronde. Kastkina bleek in twee sets te sterk.
  2. 20 uur 57. De tweede set brengt voorlopig geen beterschap voor onze landgenote. Bij een 1-0-achterstand geeft ze opnieuw haar opslag cadeau. Kan ze het tij nog keren?
  3. 20 uur 48. Een set in het krijt. Flipkens moet achtervolgen. Ze heeft de eerste set verloren met 6-3. In het begin van de partij gaf ze haar opslag meteen weg, maar volgde vlak daarna de rebreak. Tot 3-3 hielden ze elkaar zo in evenwicht, maar daarna nam Kasatkina de bovenhand.
  4. 20 uur 39. Andere baan. Kirsten Flipkens is ondertussen aan haar wedstrijd begonnen. Ze speelt die niet op baan 1, maar wel op baan 9.
  5. 17 uur 47. 5e set in 3e match. Flipkens moet nog 1 match en 1 set wachten. Zverev heeft net een 5e set afgedwongen tegen Lajovic.
  6. 16 uur 02. 3e match aan de gang. Op Court 1 zijn ze toe aan de 3e match van de dag. Nummer 3 van de wereld Alexander Zverev staat 1 set in het krijt tegen de Serviër Lajovic (2-6 en 4-3). Daarna is er nog een mannenmatch. Komt Flipkens rond 20u in actie?
  7. 13 uur 57. Avondwerk. Kirsten Flipkens zal nog even geduld moeten hebben. Op Court 1 is momenteel de 2e van 5 wedstrijden aan de gang. Flipkens speelt de 5e match. Dat wordt avondwerk.
  8. 07 uur 48. "Daria is favoriete". "Ik heb Kirsten heel graag, maar ik mag er natuurlijk geen rekening mee houden dat aan de andere kant van het terrein een landgenote zal staan", zegt Philippe Dehaes. "Er is op dit niveau geen ruimte voor sentiment. Kirsten speelt goed momenteel. Ze heeft een atypisch spel en varieert goed, maar Daria is toch de favoriete. Ze is sneller, explosiever en heeft hardere slagen. Als Daria Kirsten geen tijd geeft voor haar typische slices, heeft zij het voordeel.".