• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen galawedstrijd tegen Serena Williams voor Van Uytvanck

  De tweede ronde is het eindstation geworden voor Alison Van Uytvanck op Roland Garros.  Van Uytvanck verloor in twee sets van de Duitse Julia Görges, het 11e reekshoofd.  Van de zes Belgen die begonnen aan het toernooi blijven in de derde ronde enkel Elise Mertens en David Goffin over.

  Görges gooit racket stuk, tot frustratie van Van Uytvanck

  Van een groot verschil tussen Van Uytvanck en Görges was er nooit sprake. Van Uytvanck leverde haar opslagspel als eerste in, maar zette de situatie in het volgende spel meteen recht. Tot 5-5 ging alles gelijk op.

   

  Görges riep ondertussen verzorging op de baan, maar de last aan haar schouder hield haar niet tegen uiteindelijk de eerste set te winnen. Met knappe returns zette de Duitse Van Uytvanck onder druk bij een 6-5-stand. Het leverde 2 setpunten op. Het tweede sloeg Van Uytvanck buiten. Jammer, na een verdienstelijke eerste set.

   

  Van Uytvanck liet het hoofd niet hangen en ging in het eerste spel van de tweede set meteen door de opslag van Görges.  Ze leek op weg naar winst in de tweede set toen ze mocht opslaan bij 4-5.  Maar een incident net daarvoor deed de match kentelen.  Görges sloeg haar racket stuk, maar kreeg daarvoor geen waarschuwing. Van Uytvanck was het daar niet mee eens.

   

  Het werkte als een rode lap op een stier bij haar tegenstandster. De Duitse gebruikte haar woede om op 5-5 te komen en uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin begon van Uytvanck opnieuw goed, maar opnieuw hield de Duitse haar zenuwen beter onder controle: 7-5-winst was het resultaat.

  "Zij heeft net iets meer ervaring op belangrijke momenten"

  Alison Van Uytvanck nam de nederlaag sportief op. "Ik speelde op hoog niveau en dan is het altijd balen dat je verliest. We wisten hoe we tegen elkaar moesten spelen. Ik wist dat ze agressief zou beginnen en goed zou serveren. Dat gebeurde ook. We deden het beiden goed, maar zij heeft net iets meer ervaring op belangrijke momenten."  

   

  "Een aantal momenten zoals bij de 4-5 kwamen me duur te staan, maar ik mag het positieve niet vergeten. Ik had kansen tegen de nummer 11 van de wereld. Dat moet ik meenemen naar het grasseizoen. Het verschil was klein. Ik probeerde de derde set te halen, want die zouden we vandaag sowieso niet meer spelen. Ik bleef daarom duwen, maar het was tevergeefs."

   

  "Dat incidentje? Ik heb nog nooit geweten dat je daar geen warning voor krijgt. Ik verlies daarna wat punten, akkoord, maar ik vond dat ik daar iets over moest zeggen. Ik wist dat de winnares tegen Serena had mogen spelen. Dat was leuk geweest, maar ik probeer het volgende keer opnieuw." 

  Fase per fase

  1. 21 uur 20. Van Uytvanck sneuvelt in de tiebreak. Geen derde ronde voor Alison Van Uytvanck. Ze leek op weg naar winst in de tweede set, maar verloor haar opslagspel bij een 4-5-voorsprong. In de tiebreak toonde Görges zich beter bestand tegen de zenuwen en won met 7-5.
  2. 20 uur 27. Van Uytvanck verliest eerste set. Alison Van Uytvanck moet achtervolgen. Ze verliest de eerste set met 7-5. Tot 5-5 ging het gelijk op, maar daarna ging de Duitse Görges in het laatste spel voor een eventuele tiebreak door de opslag van Van Uytvanck. Het tweede setpunt was het goede voor de Duitse. Van Uytvanck sloeg de bal buiten. .
  3. 19 uur 40. Eerste set. Een vijfde set in de match tussen Herbert en Chardy zou Alison Van Uytvanck te lang laten wachten in de catacomben. Onze landgenote is naar court 3 verhuisd en kan eindelijk aan haar tweede ronde-partij beginnen tegen de Duitse Julia Görges.
  4. 17 uur 24. Nog even geduld. Alison van Uytvanck moet in Parijs wachten tot het Franse duel Herbert-Chardy afgelopen is. Chardy staat een set voor (6-2).
  5. 17 uur 24. En dan tegen Serena? Als Van Uytvanck vanavond stunt, komt ze in de 3e ronde wellicht tegen Serena Williams uit. Op voorwaarde dat de tenniskampioene Ashleigh Barty uit Australië verslaat.
  6. 17 uur 22. Tegen nummer 11 van de wereld. Volgt Alison Van Uytvanck Elise Mertens en David Goffin naar de 3e ronde? Dan moet ze vanavond winnen van Julia Görges. Een taaie brok, want de Duitse mag zichzelf nummer 11 van de wereld noemen.