• home
 • video
 • pas verschenen

  WK rugby: elleboog kost Frankrijk halve finales, Zuid-Afrika schakelt gastland uit

  Wales en Zuid-Afrika hebben de laatste 2 plaatsen voor de halve finales op het WK rugby opgeëist. Frankrijk deed zichzelf de das om tegen Wales na een schandalige elleboog en logische rode kaart tegen Wales. Zuid-Afrika maakte dan weer een einde aan het Japanse sprookje. Gisteren wisten ook Engeland en Nieuw-Zeeland zich al bij de laatste 4 te scharen.

  Fase per fase

  1. 14 uur 24. Gastland sneuvelt in kwartfinales. De machine van Japan is dan uiteindelijk toch zonder benzine gevallen op dit WK. Het kon lange tijd Zuid-Afrika het vuur aan de schenen leggen, maar de Springsboks liepen uiteindelijk toch weg van de Kersenbloesems. Eindstand: 26-3.
  2. Het was lange tijd een fel gevecht tussen Zuid-Afrika en Japan. 14 uur 22.
  3. 11 uur 15. Wales 3e keer in geschiedenis naar halve finales. Wales en Frankrijk hebben er een spektakelmatch van gemaakt in hun kwartfinale. Frankrijk had bij de rust een 19-10-voorsprong, onder meer dankzij een try van Vahaamahina. Maar diezelfde Vahaamahina zou in de 2e helft de boeman worden, toen hij met rood werd weggestuurd na een schandalige elleboog. Ook met een mannetje meer had Wales het niet onder de markt, maar een vijftal minuten voor tijd kon Moriarty een Frans foutje toch afstraffen: 20-19-eindstand.
  4. Vahaamahina druipt schuldbewust af. 11 uur 14.
  5. 20-10-2019.
  6. 14 uur 16. Nieuw-Zeeland imponeert. Nieuw-Zeeland is de tegenstander van Engeland in de halve finales. De titelverdediger was in zijn halve finale veel te sterk voor Ierland. Het werd 46-14. Bij de rust stond het al 22-0. De Nieuw-Zeelanders pakten uit met 7 try's.