• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville speelt leidersplaats kwijt op 1 rally van het einde

  Thierry Neuville heeft geen goeie zaak gedaan in de Rally van Catalonië. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor onze landgenoot, maar in de afsluitende powerstage incasseerde hij een tik. In de WK-stand springt Sébastien Ogier over Neuville.

  Eindstand Catalonië

  1. Sébastien Loeb (Fra-Citroën) in 3u12'08"0
  2. Sébastien Ogier (Fra-Ford) op 2"9
  3. Elfyn Evans (GBr-Ford) 16"5
  4. Thierry Neuville (Hyundai) 17"0
  5. Dani Sordo (Spa-Hyundai) 18"6
  6. Ott Tänak (Est-Toyota) 1'03"9

  Fase per fase

  1. 21 uur 20. "Het was een gekke en intense rally, maar ik ben uiteraard wat teleurgesteld dat ik niet op het podium sta en enkele kostbare punten laat liggen. De strijd om het kampioenschap ligt nu helemaal open, voor aanvang van de manche in Australië. Dat is vooral schitterend voor de rallysport, die een razendspannende ontknoping krijgt. En vorig jaar won ik in Australië, dus alles is mogelijk.". Thierry Neuville.
  2. 13 uur 51. Steen nekt Neuville in powerstage. Thierry Neuville is in de cruciale afsluitende rit nog een plaats achteruitgeslagen. "Evans, die voor mij reed, had een enorme steen losgewerkt en die kon ik niet meer ontwijken", verklaart Neuville zijn tijdverlies. Sébastien Ogier buigt zo zijn achterstand van 7 punten om in een voorsprong van 3 punten. De zege ging naar negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb, die dit seizoen af en toe een wedstrijdje meepikt.
  3. 13 uur 50. "Het is altijd beter om voor te staan. Oké, ik zal in Australië als eerste op de (vuile) wegen moeten, maar Thierry zal wel de punten moeten pakken.". Sébastien Ogier.
  4. 12 uur 07. Pech voor Latvala, Ogier loopt uit. De Fin Latvala is door pech van de 2e naar de 6e plaats getuimeld. Hierdoor schuiven Ogier en Neuville allebei een plaatsje op. Omdat de Fransman sneller was dan Neuville is het verschil tussen de 2 wel weer opgelopen. Er staat nog 1 rit op het programma.
  5. 10 uur 06. Neuville schuift weer op en zit Ogier op de hielen. Thierry Neuville is goed aan de slotdag in Catalonië begonnen. De eerste 2 ritten werden allebei gewonnen door Sébastien Loeb, die nu ook leider is, maar Neuville bleef telkens zijn concurrent Sébastien Ogier voor. Die Ogier is teruggezakt naar de 3e plaats, terwijl Neuville over Evans naar de 4e plaats is gesprongen. Haalt hij de Fransman nog in in de resterende 2 ritten?
  6. 28-10-2018.
  7. 19 uur 45. "We hadden een geweldig gevoel met de wagen en hebben de ganse dag kunnen aanvallen. Het was deze ochtend met de natte omstandigheden niet eenvoudig om de juiste bandenkeuze te maken, maar we zijn er in geslaagd om een compromis te vinden. Deze namiddag wisten we twee ritten te winnen, waardoor we naar de vijfde plaats zijn opgeklommen.". Thierry Neuville begint aan de slotdag als 5e.
  8. 19 uur 27. "Alles is nog mogelijk. We zullen blijven vechten.". Thierry Neuville geeft zich nog niet gewonnen.