Na zilver in de tijdrit volgt nu goud in de wegrit voor Hordies

  Van woensdag 11 tot zondag 15 september was Emmen gaststad voor de wereldkampioenschappen paracycling op de weg. Het werd het beste WK ooit voor de Belgische delegatie, die 5 medailles pakte. 

  Fase per fase

  1. 21 uur 58. Ik ben tevreden, want ik kwam voor het podium. Ik hoopte op goud, want eens je die trui hebt gedragen, dan wil je hem niet meer kwijt. Maar ik neem vrede met het zilver. Jean-François Deberg.
  2. 18 uur 03. Goud voor Hordies. Op het WK paracycling heeft Maxime Hordies goud gepakt. In de klasse H1 sprintte hij sneller dan zijn Italiaanse concurrent Fabrizio Cornegliani. Het is de eerste wereldtitel op de weg voor Hordies. Twee dagen geleden werd hij tweede in de tijdrit. .
  3. 18 uur 02. Ik moest er in blijven geloven. De wedstrijd werd gewonnen op mentaal vlak, het is ongelooflijk. Ik kan het nu nog niet geloven. Eens ik die trui zal aandoen, dan komt het wel. Maxime Hordies.
  4. 15-09-2019.
  5. 20 uur 24. 2e medaille voor Vromant. Ewoud Vromant heeft de bronzen medaille veroverd in de wegrit van de C2-klasse op het WK paracycling in het Nederlandse Emmen. Vromant moest na 66,6 kilometer in de sprint zijn twee metgezellen in de kopgroep, de Fransman Alexandre Leaute (goud) en de Rus Arslan Gilmoetdinov (zilver), voor zich dulden.
  6. 14-09-2019.
  7. 14 uur 09. Ewoud Vromant pakt zilver in de tijdrit op het WK para-cycling.

   Ewoud Vromant pakt zilver in de tijdrit op het WK para-cycling

  8. 13 uur 41. Vromant: "Super tevreden met mijn 2e plaats".

   Vromant: "Super tevreden met mijn 2e plaats"

  9. 12 uur 37. Vromant bezorgt België eerste medaille op WK: zilver in tijdrit C2. Ewoud Vromant (35) heeft het medaillebord geopend voor de Belgen op het WK paracycling in Emmen. In de tijdrit van klasse C2 moest hij enkel de Australiër Darren Hicks laten voorgaan. Vromant, die een amputatie van het rechterbeen onderging, had voor de 20,8 kilometer 28'46"86 nodig. Daarmee schoot hij 22 seconden tekort.
  10. 12 uur 33. Dit is een geweldig gevoel. Het is mijn eerste WK-medaille. Ik had graag nog 1 plaatsje beter gedaan, maar ik moet tevreden zijn met zilver. Deze prestatie betekent heel veel voor mij. Ik werk al een tijdje toe naar dit WK. Mijn vrouw en 2 kindjes speelden ook een heel grote rol in mijn voorbereiding. Ik ben heel blij dat ze hier aanwezig zijn. Ewoud Vromant, zilver in tijdrit .
  11. 12 uur 32. Tegen de winnaar was niks te doen. Hicks is al het hele seizoen dominant in tijdritten. Ik ben zelf ook een specialist tegen de chrono, maar ik kon op het einde mijn tempo niet meer vasthouden. Zaterdag is de wegrit. Daarin mik ik ook voluit op een medaille. Ewoud Vromant, zilver in tijdrit .
  12. 12-09-2019.
  13. 11 uur 58. WK in Emmen, in Nederland. Van woensdag 11 tot zondag 15 september is Emmen, in Nederland, gaststad voor de wereldkampioenschappen para-cycling. Er worden titels uitgereikt in de onderdelen team relay, tijdrit en wegrit. De Belgische delegatie is 15 m/v sterk.