Jos Verlooy doet er nog een individuele bronzen plak bij op het EK

  Jos Verlooy heeft brons gewonnen op het EK jumping. Het is zijn tweede medaille in Rotterdam want eerder pakte hij met de Belgische jumpingploeg al het goud. In één klap verdiende België ook een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio.  Dat was het belangrijkste doel. De titel is onverhoopt, want nooit eerder behaalde België een landenmedaille op een EK.

  Fase per fase

  1. 17 uur 35. Verlooy: "Ik was heel gefocust en dat heeft super uitgepakt".

   Verlooy: "Ik was heel gefocust en dat heeft super uitgepakt"

  2. 17 uur 24.
  3. 17 uur 22. Door een duur foutje in de eerste ronde liep Jos Verlooy mogelijk het goud mis. "Ik mag niet klagen. Winnen en verliezen ligt dicht bij elkaar in de sport, zeker in de paardensport. Ik kan met twee medailles naar huis. Ik ben bijzonder blij met brons.".
  4. 17 uur 22. Igor is een fenomenaal paard. Hij heeft heel de week super gesprongen en verdiende echt een medaille. Ik ben nog jong en hij ook dus we hebben nog wat jaren samen. Ik kijk al uit naar de Spelen in Tokio. Jos Verlooy.
  5. 16 uur 23. Gregory Wathelet was de tweede Belg die zich geplaatst had voor de barrage. Hij werd uiteindelijk 9e met MJT Nevados S.
  6. 16 uur 03. Verlooy pakt brons! Jos Verlooy heeft zijn EK nog extra glans gegeven. Na de gouden medaille met de jumpingploeg heeft hij ook individueel eremetaal veroverd. Verlooy en Igor eindigden 3e. Ze maakten in de barrage geen fouten meer, maar kregen wel een strafpunt bij voor het overschrijden van de tijdslimiet. Maar dat bracht zijn 3e plek niet in gevaar. Daarna keek Verlooy zenuwachtig naar de laatste 2 ruiters. De Zwitser Martin Fuchs maakte geen fouten, Ben Maher wel. De Brit verloor zijn goud zo aan Fuchs. Verlooy moest blij zijn met brons.
  7. 25-08-2019.
  8. 17 uur 33. Geen teammedaille in paradressuur. België heeft nipt naast de bronzen medaille gegrepen in de landencompetitie paradressuur. Barbara Minneci (Stuart), Kevin Van Ham (Eros), Michel George (Best of 8) en Manon Claeys (San Dior) kwamen aan een totaal van 216,072 procent, amper 421 duizendsten minder dan de nummer drie, Denemarken. Nederland won voor Groot-Brittannië. Individueel verzamelden de Belgische paradressuurruiters eerder deze week wel eremetaal.
  9. 24-08-2019.
  10. 18 uur 10. België stunt met goud op EK: ticket voor Tokio 2020 is binnen. Nooit eerder won België een medaille op het EK jumping in de landencompetitie, maar vandaag was onze jumpingploeg goed voor goud. Na de geweldige tweede ronde gisteren met 0 strafpunten kwam daar vandaag een rondje van 1 strafpunt bij. Pieter Devos, Jos Verlooy, Jérôme Guery en Gregory Wathelet (ze reden in die volgorde) vlogen elkaar in de armen. Ze zijn ook zeker van een ticket voor de Spelen van 2020, dat was aanvankelijk het eerste doel van dit EK. Op een spannende slotdag hield België Duitsland en Groot-Brittannië achter zich. Er waren 3 tickets voor de Spelen te verdienen: die gingen naar België, Groot-Brittannië en Frankrijk (4e).
  11. 18 uur 09. Spannend duel met Duitsland. Pieter Devos (op Claire), Jos Verlooy (Igor), Jérôme Guéry (Quel Homme) en Gregory Wathelet (Nevados) voerden een geweldig spannende strijd met Duitsland. Na hun 0 punten gisteren waren ze van de 8e naar de 1e plaats opgerukt. Vandaag kwam er maar 1 strafpunt bij: opener Devos had met 5 punten het schrapresultaat. Jos Verlooy bleef foutloos, Guéry ook, maar die kreeg 1 strafpunt omdat hij buiten de tijd aankwam. Slotruiter Wathelet wist dat hij een balk mocht afgooien en het goud dan nog binnen was. Hij bleef koel en foutloos. België telt zo 12,07 punten in het totaal, Duitsland 16,22 en Groot-Brittannië 21,41.
  12. 18 uur 06.
  13. 18 uur 05. Verlooy en Wathelet individueel op medaillekoers. De individuele competitie gaat komend weekend nog voort. En daarin liggen Jos Verlooy en Gregory Wathelet nog op medaillekoers. Verlooy is met 1,68 punten tweede, Wathelet met 4,63 vierde. De Brit Ben Maher gaat aan de leiding met 0,62 punten, de Zwitser Martin Fuchs is met 3,46 punten voorlopig derde. Devos (10,83) is 19e, Guéry (13,76) 25e. Ook individueel werd geen enkele Belgische ruiter al Europees kampioen: Ludo Philippaerts (2001) en Wathelet (2015) pakten al eens zilver.