• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger Nikiforov grijpt naast kamp om brons, ook Bottieau out

  Op de Europese Spelen heeft Mattias Casse het judotoernooi in de klasse tot 81 kilogram gewonnen. In de finale was de 22-jarige Belg sterker dan een Bulgaar. Zaterdag veroverde generatiegenoot Jorre Verstraeten al brons bij de lichtgewichten. Titelverdediger Nikiforov (-100kg) verloor in de herkansingen.

  Fase per fase

  1. 23 uur 50. Nikiforov staat enkele weken aan de kant. De schade voor Toma Nikiforov valt mee. Uit een onderzoek blijkt dat het voorste gewrichtskapsel van zijn schouder gedeeltelijk gescheurd is. Over enkele weken zou Nikiforov weer op de tatami moeten staan.
  2. 17 uur 28. Koen Sleeckx (Technisch directeur Vlaamse judofederatie): "Er staan ons nog mooie dingen te wachten met Matthias Casse".

   Koen Sleeckx (Technisch directeur Vlaamse judofederatie): "Er staan ons nog mooie dingen te wachten met Matthias Casse"

  3. 15 uur 54. Na onze terugkomst in België volgen er bijkomende onderzoeken. We gaan optimistisch blijven. Het is mogelijk je schouder te ontwrichten en alleen schade op te lopen aan het gewrichtskapsel. Maar het zou echt pech zijn als hij opnieuw onder het mes moet. Damiano Martinuzzi, coach Nikiforov.
  4. 15 uur 50. Bottieau: "Het was een frustrerend gevecht".

   Bottieau: "Het was een frustrerend gevecht"

  5. 15 uur 49. Ik was goed begonnen met een waza-ari, maar ik had toen al wat pijn. Uiteindelijk ontwricht ik mijn schouder. Maar er is geen discussie mogelijk. Toma Nikiforov.
  6. 15 uur 48. Nikiforov: "Europees kampioen betekent niet dat je alles zal winnen".

   Nikiforov: "Europees kampioen betekent niet dat je alles zal winnen"

  7. 15 uur 10. Verstraeten: "Een medaille pakken is heel goed voor mijn zelfvertrouwen".

   Verstraeten: "Een medaille pakken is heel goed voor mijn zelfvertrouwen"

  8. 15 uur . Casse: "Super om te horen dat er zo veel mensen in België met mij meeleven".

   Casse: "Super om te horen dat er zo veel mensen in België met mij meeleven"

  9. 12 uur 59. Nikiforov druipt af zonder eremetaal. Toma Nikiforov (-100kg) heeft de kans gemist om te kampen voor het brons. In de herkansingen tegen de Wit-Rus Daniel Mukete kwam hij nochtans snel op voorsprong met een waza-ari, maar niet veel later ging hij kermend tegen de grond na een ippon. De titelverdediger moest afdruipen met een ontwrichte schouder. .