Herakles wordt door Nederlanders uit Europa geknikkerd

  De Beker met de Grote Oren verdween vorig jaar in de prijzenkast van Waterloo Ducks, maar het kon zich dit seizoen niet kwalificeren voor de Euro Hockey League. Ook Herakles en Beerschot sneuvelden al. Kan Leopold voor een nieuw Belgisch hockeydelirium zorgen?

  Fase per fase

  1. 16 uur 18. Herakles kansloos in 1/8e finales. Na de puike prestatie in de vorige ronde werd Herakles in de 1/8e finales tegen Kampong weer met de voeten op de grond gezet. Het Belgische team verloor met 6-0 van de Nederlanders. Geen kwartfinale dus. Die staan volgend voorjaar op de agenda. Met Leopold, dat rechtstreeks geplaatst is, is er nog een Belgische club in de running.
  2. 14 uur . Beerschot wint klassementsmatch met overschot. Na het verlies gisteren in de 1/16e finales tegen Rot-Weiss Keulen was de volgende opdracht voor Beerschot een klassementswedstrijd tegen Grange uit Schotland. Dat werd een eitje voor de Belgische vicekampioen: 7-1. De Belgen liepen 6-0 uit voor de Schotten de eer konden redden.
  3. 06-10-2019.
  4. 17 uur 10. Herakles haalt verpletterend uit. Herakles heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League. Het walste met 10-0 over het Oostenrijkse Arminen. Als het morgen kan afrekenen met de Nederlandse vicekampioen Kampong, heeft het zijn ticket beet voor de kwartfinales. Landskampioen Leopold is rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales.
  5. 17 uur 10. Beerschot sneuvelt in eerste ronde. Beerschot heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Final 8 van de Euro Hockey League, de belangrijkste hockeycompetitie voor clubs. De Belgische vicekampioen moest zijn meerdere erkennen in Rot Weiss Keulen, de verliezende finalist van vorig jaar. Arthur De Sloover kon Beerschot in het laatste quarter nog langszij brengen (1-1), maar Christopher Rühr sloeg daarna twee keer toe met een strafbal en een strafcorner: 3-1. Morgen speelt Beerschot nog een klassementsmatch tegen het Schotse Grange.