• home
 • video
 • pas verschenen

  België geeft hockeyles aan Wales, donderdag wacht Duitsland

  einde
  60

  De Belgische hockeymannen hebben hun laatste groepsmatch op dit EK met de vingers in de neus gewonnen. Wales was een speelbal van de Red Lions, die na de 6-0-zege met vertrouwen uitkijken naar de halve finale van donderdag tegen Duitsland. 

  Bekijk het verslag van België-Wales (6-0):

  Red Lions demonstreren tegen Wales

  Voor aanvang van het laatste groepsoptreden was alles al beslist: groepswinnaar België treft donderdag Duitsland in de halve finales. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om ontspannen op te warmen tegen het nietige Wales, maar de Belgen openden slordig en gezapig.

   

  Bij een tempoversnelling aan het einde van het eerste kwart incasseerde Wales dan toch zijn eerste klappen. Hendrickx brak de wedstrijd open met een strafcorner, Boon vuurde een minuutje later al een raket voor de 2-0 af.

   

  België draaide daarna de vijs aan en matte het ietwat naïeve Wales mondjesmaat af. Net voor de pauze slikten de Welshmen nog eens twee rozen: De Kerpel en Charlier dikten de score aan tot 4-0.

   

  Na de rust was het vet helemaal van de soep bij Wales, waar de tank heel snel leegliep. De Belgen dolden in hun speeltuin en tikten Wales van het kastje naar de muur. Dankzij Charlier en Briels werd het gemiddelde van twee goals per kwart ook aangehouden.

   

  Wales leek klaar voor een echte afslachting, maar verloor zijn positieve instelling niet en vond zijn tweede adem in het laatste kwart. De Belgen toonden genade, zaten met hun gedachten al in de halve finales en spaarden hun krachten.

   

  De galawedstrijd werd afgeklokt op 6-0, een ideaal trainingswedstrijdje voor de volgende opdracht tegen Duitsland. Nederland en Spanje bekampen elkaar in de andere halve finale.

  "We zijn klaar voor een grote test en dat wordt Duitsland"

  • Florent van Aubel: "Dit was een galawedstrijd, maar het blijft een belangrijke wedstrijd. Duitsland zat al in ons achterhoofd en het is niet omdat het Wales was, dat het zomaar champagnehockey moest zijn. Het moest met een bepaald idee zijn en dat hebben we gedaan. Het was de bedoeling om iedereen te laten genieten en dat hebben we gedaan. Duitsland? Dat wordt heel tactisch. Ik vind hen momenteel heel sterk. Het wordt moeilijk."
  • Arthur Van Doren: "Het was een mooie avond en de aanvallers hebben het leuk gehad. We hebben gedaan wat we moesten doen en alle ogen zijn nu op Duitsland gericht. We trainen hard en zijn ambitieus, maar we zijn ook realistisch. Het wordt zeker lastig, maar iedereen kijkt uit naar wat er nu komt. Laat Duitsland maar komen. Ik had hen vooraf al hoog getipt. Ze hebben de Final 4 van de Pro League niet gespeeld, maar achter gesloten deuren hebben ze stiekem hard getraind en geanalyseerd. We zijn klaar voor een grote test en dat wordt Duitsland."
  • Loïck Luypaert: "We zijn trots dat we ook weer de 0 houden. Loic Van Doren (reservedoelman) kreeg eindelijk zijn kans in doel en we wilden hem een mooi cadeau geven. Hij is fantastisch, maar heeft met Vince Vanasch gewoon de beste doelman voor zich. Dit voelde absoluut niet als een galawedstrijd. We waren licht gefrustreerd van het veld gestapt tegen Engeland. Onze standaard ligt nogal hoog en we wilden een punt maken. Maar donderdag beginnen we met 0-0 tegen Duitsland. Het wordt een leuke pot, waarbij de details en de individuele klasse bepalend zullen zijn. We hebben alle wapens om hen te bestrijden."

  De 6 Belgische doelpunten op een rijtje:

  Florent van Aubel: "Het wordt heel tactisch tegen Duitsland"

  Arthur Van Doren: "Laat Duitsland maar komen"

  Loïck Luypaert: "We wilden na de match tegen Engeland een punt maken"

  Loic Van Doren: "Bondscoach vroeg me gisteren wat we zouden doen"

  Fase per fase

  1. 21 uur 57. Einde: 6-0. Wales was een zeer smakelijk hapje voor de Belgen, die uiteindelijk afklokken op 6-0. De score had veel hoger kunnen oplopen, maar de Belgen doen wat ze moeten doen. Donderdag begint het EK echt in de halve finales tegen Duitsland. .
  2. 21 uur 55. Nog 2 minuten. De Belgen tonen genade en vernederen Wales niet tot op het bot. .
  3. 21 uur 53. Een strafcorner kan een 7e treffer betekenen, maar de snoeiharde poging van Hendrickx zoeft naast. .
  4. 21 uur 50. Een 7e of 8e goal hoeft niet meer. Het is goed geweest. Nu moeten de Belgen misschien wat krachten sparen. . Cocommentator Manu Leroy.
  5. 21 uur 49. De Belgen lijken met hun gedachten toch al een beetje bij Duitsland te zitten. Dat wordt donderdag een ander paar mouwen in de halve finales. .
  6. 21 uur 46. Bij Wales hebben ze hun tweede adem gevonden, de Belgen drukken het gaspedaal iets minder hard in. Nog 8 minuten. .
  7. 21 uur 44. Ook op een strafcorner lukt het Wales niet, al volgt er wel een herkansing. Daar pakt Van Doren uit met een uitstekende redding. .
  8. 21 uur 41. Geen eerredder. We gunden Wales de 6-1 na een uitstekende aanval. Ze spelen de Belgen heel goed uit verband, maar Francis glijdt de bal naast. Toch een beetje jammer voor "de bezoekers". .
  9. 21 uur 40. De lijdensweg van Wales duurt nog 12 minuten. Hoe groot is de honger van de Belgen nog? .
  10. 21 uur 38. Wales schiet fysiek en technisch gewoon tekort. . Cocommentator Manu Leroy.