• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions veroveren 5e plaats in de Champions Trophy na shoot-out tegen Pakistan

  De Belgische hockeymannen zijn in Breda als 5e geëindigd in de Champions Trophy. In hun laatste wedstrijd legden ze Pakistan na een lastige shoot-out over de knie: 3-4. Australië won de finale tegen India met 3-1, ook al na shoot-outs. Het was de laatste Champions Trophy in zijn huidige vorm.

  België 1-1 gelijk bij de rust

  Vrijdag wonnen de Red Lions nog van Pakistan in de groepsfase. Ze leken op weg naar een duel om de bronzen medaille, maar door de zege van Argentinië tegen Australië (3-2) zakte België van de 4e naar de 5e plek.

   

  Voor die 5e plek moesten de Red Lions eerst nog voorbij Pakistan. En het was Pakistan dat als eerste op voorsprong kwam. Vroeg in het 2e kwart keek België tegen een 0-1-achterstand aan. Nog voor de rust kwam de gelijkmaker dankzij Tom Boon.

  Van Doren blinkt uit in de shoot-outs

  Na de rust kwam België zelf op voorsprong dankzij Florent van Aubel, maar ook nu kwam er de gelijkmaker. In de ultieme slotfase maakte Pakistan nog de 2-2 en moesten shoot-outs beslissen over de 5e plek. Daar moesten de Lions rekenen op een uitstekende Loïc Van Doren in de goal. Hij bracht maar liefst 4 keer redding. De Belgen scoorden zelf 2 keer en wonnen uiteindelijk met 3-4. 

   

  Voor de 3e keer in de geschiedenis wordt België 5e in de Champions Trophy. Het werd 5e (op 8) bij zijn eerste deelname in 2012. In 2014 eindigden ze 8e, in 2016 ook 5e  (op 6) in Londen.

  Van Doren: "Het draait allemaal om het leerproces"

  Door de afwezigheid van Vincent vanasch mocht Loïc Van Doren opnieuw plaatsnemen in het doel. "Het is echt goed om te kunnen spelen. De staf was heel goed voorbereid om me vandaag ook te laten spelen en ik denk dat we het best goed gedaan hebben."

   

  "Op het einde kregen we nog een bizar doelpunt tegen. Dan was het zaak om opnieuw te focussen op de shoot-outs. Dat was een goed leerproces voor mij, daar draait alles om. Ik behoor nog steeds tot de jonge generatie in de ploeg, dus dat is zeker iets wat ik kan meenemen in de toekomst."

  Australië klopt India voor goud, Nederland vloert Argentinië voor brons

  Nummer 1 van de wereld Australië heeft zijn statuut alle eer aangedaan met een 15e eindsucces in het tweejaarlijkse toptoernooi. Het versloeg in de finale India (FIH-6) met 3-1 na shoot-outs. Na de reguliere tijd stond er 1-1 op het bord.

   

  Europees kampioen Nederland (FIH-4) graaide het brons mee na een 2-0-zege tegen Argentinië (FIH-2) met goals van Hertzberger en Pruijser.

   

  De Champions Trophy verzamelde de beste hockeylanden ter wereld. Vanaf volgend jaar komt er een Hockey Pro League in de plaats.

  Tweet Red Lions:

  Fase per fase

  1. 16 uur 48. Red Lions spelen om de vijfde plaats. De Belgische hockeymannen mogen de bronzen medaille in de Champions Trophy uit hun hoofd zetten. Door de zege van Argentinië tegen Australië (3-2) is België van de 4e naar de 5e plaats gezakt. Op de slotdag wordt Pakistan de tegenstander. Vrijdag wonnen de Red Lions nog in de groepsfase met 2-4 van Pakistan.
  2. 30-06-2018.
  3. 17 uur 25. Cedric Charlier: "Niet ons volle potentieel getoond". "Het niveau van ons spel vandaag was niet het beste. Het is een zege geworden op basis van karakter. Over het algemeen hebben we in dit toernooi niet ons volle potentieel getoond.".
  4. 16 uur 55. Kans op brons. De Red Lions moeten op de Champions Trophhy nog één keer in actie komen. Zondag volgt de klassementsmatch. Als Argentinië morgen niet wint van Australië, dat al zeker is van een finaleticket, mag België om het brons spelen. Anders wordt het een duel om plaats vijf en zes.
  5. 16 uur 49. Red Lions boeken eerste zege. De Belgische hockeymannen hebben in hun laatste groepsduel met 4-2 gewonnen van Pakistan. De Red Lions kwamen tot twee keer toe op achterstand, maar in het laatste kwartier wisten de Belgen de zaken nog recht te trekken.
  6. 29-06-2018.
  7. 21 uur 10. "We hadden altijd moeten winnen. Maar de Indische doelman speelde een wereldpartij.". Loïck Luypaert.
  8. 18 uur 46. India-België 1-1. De Red Lions blijven ook na 4 duels zonder zege. Tegen India slikten de Belgen al in het eerste quarter een goal. Daarna zag India alle kleuren van de regenboog. De Belgen belegerden het vijandelijke doel, maar wrongen elke kans de nek om. Tot Loïck Luypaert de verdiende gelijkmaker op het bord zette na een strafcorner. De Red Lions zetten nog alles op de winst, maar de Indische doelwachter weigerde een 2e keer te plooien.
  9. 18 uur 44. . .
  10. 28-06-2018.