handbalspeelsters
De beker is alweer voor Sint-Truiden.

Titelverdediger Sint-Truiden klopt Hubo en steekt 5e Beker van België op zak bij de vrouwen

za 30 maart 2024 14:31
Sint-Truiden
28-26
Hubo

Sint-Truiden heeft op het veld van Hubo Handbal zijn Beker van België met succes verdedigd. De Limburgse vrouwen hadden genoeg aan een fikse tussensprint in de tweede helft, goed voor de 5e Beker in de clubgeschiedenis: 28-26.

In eigen zaal kun je altijd wat meer.  Daar geloofde Hubo Handbal steevast in tegen de titelverdediger.

Met rede, want in de eerste helft hielden beide ploegen gelijke tred. De "thuisploeg" van de bekerfinale had de nipte voorsprong, maar die werkte Sint-Truiden vakkundig weg bij de rust: 11-11.

De beslissing moest dus vallen in de tweede periode.

Het bleef de hele wedstrijd een fysieke strijd. Naarmate het eindsignaal naderde, overvleugelde Sint-Truiden zijn tegenstander.

Met een fikse tussensprint - na snelle counters en prima afwerking - had het plots een kloof van 5 doelpunten te pakken. Een veilige voorsprong met ruim drie minuten op de klok.

Enkel een knieblessure van Bo Hoogenboom (nr. 20) vormde nog een kleine domper op de feestvreugde. Zij moet de Truiense feestavond inzetten op krukken. Al zal de 5e Bekertriomf de pijn enigszins verzachten.

Bekijk hier de reacties na de wedstrijd

Sint-Truiden - Hubo

13:50

Rusten bij 11-11

12:11

Livestream

Binnen een klein uurtje beginnen de vrouwen eraan in de Alverberg in Hasselt! U hoeft helemaal niets te missen van de finale dankzij een livestream op deze pagina.