zo 17 maart 2024 19:35
Italië
33-31
België

De Belgische handbalploeg is uitgeschakeld in de voorrondes voor het WK van volgend jaar. De Red Wolves hadden woensdag al hun heenmatch verloren in Hasselt en konden in Pescara hun achterstand niet wegpoetsen. Na een nieuwe zege stoot Italië door naar de laatste fase.

Na de 25-29-nederlaag afgelopen woensdag stonden de Red Wolves al met hun rug tegen de muur voor de return op Italiaanse bodem.

De Belgen speelden echter vrank en vrij en hadden tijdens de eerste helft lange tijd een bonus van 2 à 3 doelpunten te pakken.

De Red Wolves hielden hun kansen gaaf, maar vlak voor de pauze speelden ze hun voorsprong kwijt: 16-16 halfweg.

Italië tapte daarna uit een ander vaatje en na een flinke tussensprint was de kloof gemaakt. In een handvol minuten stond er 22-17 op het scorebord.

De thuisploeg was efficiënter, rustiger en leed minder balverlies. De Belgen beperkten de schade dankzij doelman Deekens en konden dankzij onder meer Vandenboer nog milderen na de Italiaanse nonchalance: 33-31.

Italië - België

19:36

Einde: 33-31

De Belgen hebben de schade nog kunnen beperken, maar verliezen opnieuw van Italië en sneuvelen in de WK-voorrondes.

19:28

Nog 5 minuten, maar de Belgen weten al een tijdje hoe laat het is. Dit Italië is te hoog gegrepen voor de Red Wolves.

19:10

Het kalf lijkt verdronken.

19:07

Dit wordt zo goed als onmogelijk voor de Belgen.

Dirk Gerlo
19:04

Het gaat de verkeerde kant op voor de Belgen. De Italianen tappen uit een ander vaatje na de pauze en na 7 minuten leiden ze met 22-17. De Red Wolves zitten in vieze papieren.

18:39

Rust: 16-16

De Red Wolves houden hun kansen gaaf op de volgende ronde. De Belgen schoten sterk uit de startblokken en hadden geregeld een kloofje van 3 goals te pakken in Pescara, maar bij 12-12 en 15-15 kwamen de Italianen op gelijke hoogte. Uiteindelijk staat na een halfuur 16-16 op het scorebord. Alles moet dus gebeuren in de tweede helft.

18:21

De Red Wolves blijven hun voorsprong van 2 of 3 doelpunten vasthouden. Dat geeft de burger moed.