• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgisch handbalteam incasseert nieuw verlies, EK zo goed als onhaalbaar

  De Red Wolves moeten voorbij Kroatië, Servië en Zwitserland op weg naar het EK 2020. Volg de EK-voorronde van onze nationale handbalmannen hier op de voet.

  Fase per fase

  1. "Het is een zware nederlaag geworden. In de eerste helft leden we te veel balverlies. Daardoor verloren we vertrouwen. Uit dit soort matchen moeten we veel lessen trekken, zodat we het in de toekomst beter kunnen doen."
   Bondscoach Arnaud Calbry
  2. Maandje rust

   De volgende match van België is op 12 juni, thuis tegen Servië. Onze landgenoten staan laatste in hun groep met 1 punt en maken geen kans meer op rechtstreekse EK-deelname. Als ze bij de beste derdes eindigen, maken ze nog wel een kans, al is ook die klein. De slechtste derdes en de nummers 4 moeten spelen voor het behoud.
  3. Nieuwe Belgische nederlaag

   België heeft ook het tweede duel met Zwitserland niet kunnen winnen. In eigen huis was Zwitserland vandaag een maatje te groot voor onze landgenoten: 36-22. Bij de rust stond België 5 doelpunten in het krijt. Andy Schmid was bij de Zwitsers de man van de match met 8 goals, hij heeft er in deze voorronde al 33 gemaakt. Aan Belgische kant was Bartosz Kedziora goed voor 8 treffers.
  4. De Belgische handbalmannen hebben een slechte zaak gedaan in de strijd voor het EK handbal. In eigen huis verloren de Red Wolves van Zwitserland: 25-28. Na 3 wedstrijden zijn de Belgen 4e en laatste in hun loodzware kwalificatiegroep.
  5. Herbekijk de wedstrijd tussen België en Zwitserland

  6. Herbekijk de handbalmatch België-Kroatië