Ga naar de inhoud
" "
Thomas Pieters (archief).

Thomas Pieters klimt op de slotdag nog naar de 24e plaats in Saudi-Arabië

 zo 6 februari 2022 15:02

Thomas Pieters heeft geen nieuwe hoofdrol kunnen spelen in het Midden-Oosten. Op de Saudi International golf kon hij op de laatste dag van zijn plusscore wel nog een minscore maken.

eindstand
  score R1 R2 R3 R4
1.  Harold Varner III (USA)  -13 64 66 68 69
2. Bubba Watson (VS) -12 64 66 69 64
3. Adri Arnaus (Spa) -10 64 66 69 71
24. Thomas Pieters -2 73 67 71 67
Fase per fase
15:06
Pieters eindigt nog net in de top 25

Thomas Pieters heeft het beste voor het laatst bewaard in Saudi-Arabië. Met een rondje in 67 slagen kon hij zijn score van +1 verbeteren naar -2 en zo nog een tiental plaatsen winnen.

De strijd om de zege werd een Amerikaans duel tussen Harold Varner en Bubba Watson. Nek aan nek gingen ze de laatste rechte lijn in, maar uiteindelijk hield Varner één slag over.

15:06
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
05/02/22
15:57
Dag 3: Pieters moet 3 plaatsen prijsgeven

Met een derde ronde van 71 slagen moet Thomas Pieters 3 plaatsen in de algemene stand prijsgeven in de Saudi International.


Pieters plaatste zich vlot voor de eindfase met een 2e ronde van 67 slagen. Vandaag nam hij een matige start. De 30-jarige Antwerpenaar moest op zijn eerste 8 holes 3 bogeys en 1 birdie op zijn scorekaart schrijven. Pieters eindigde de dag met een score van 1 over par en staat zo op een gedeelde 38e plaats. 


De Amerikaan Harold Varner, die genoeg had aan 68 slagen, neemt de leiding in de stand over. De 31-jarige die in 2016 de Australian Open won, telt een slag voorsprong op de Spanjaard Adri Arnaus. Met twee slagen meer dan Varner volgt de Engelsman Tommy Fleetwood.

04/02/22
17:48
Dag 2: Thomas Pieters klimt naar 35e plaats

Met een stevige tweede ronde van 67 slagen heeft Thomas Pieters zich vrijdag geplaatst voor de finaleronden in de Saudi International (Asian Tour/5 miljoen dollar).


Pieters, die met een eerste ronde van 73 slagen niet verder kwam dan een 85e plaats, begon aan zijn tweede ronde met een birdie op de tiende hole. Na twee bogeys putte de nummer 31 van de wereld een birdie weg op hole achttien. 


Onze landgenoot, die twee weken geleden het Abu Dhabi Championship won en vorige week twaalfde werd in de Dubai Desert Classic, scoorde vervolgens nog birdies op de holes twee, vier en zeven. Wat goed was voor een van de betere ronden van de dag. 


In de tussenstand boekt Pieters vijftig plaatsen winst en sluit hij dag twee af op de 35e stek. Intussen telt de zesvoudige European Tour-winnaar tien slagen meer dan de Amerikaan Harold Varner en de Spanjaard Adri Arnaus, die de leiding delen. Op twee slagen volgen de Australiër Cameron Smith en de Amerikaan Matthew Wolf.


03/02/22
18:25
Comeback Matteo Manassero

De 28-jarige Matteo Manassero, die op zeer jonge leeftijd vier toernooien won op het European Tour golfcircuit maar de volgende jaren compleet wegdeemsterde en uiteindelijk belandde op het Alps Tourcircuit, het derde niveau in Europa, lijkt terug zijn beste golf te spelen. 


In de tussenstand telt hij twee slagen voorsprong op de Amerikanen Bubba Watson en Harold Varner, de Spanjaard Adri Arnaus, de Engelsman Sam Horsfield en de Japanner Ryosuke Kinoshita. 


De Amerikaan Dustin Johnson, de regerende kampioen en ex-nummer 1 van de wereld, volgt op een gedeelde zevende plaats met drie slagen meer dan de leider.


18:22
Dag 1: Thomas Pieters opent met 85e plaats

Met een openingsronde van 73 slagen is Thomas Pieters niet verder geraakt dan een gedeelde 85e plaats in het Saudi International (Asian Tour/5 miljoen dollar). De Royal Greens golfbaan in de King Abdullah Economic City - nabij het Saudische Jeddah - is het decors van dit prestigieuze toernooi.


De regerende Abu Dhabi Championship-kampioen nam niet meteen een goede start. Zo moest de 30-jarige Antwerpenaar twee bogeys incasseren op zijn drie eerste holes. 


Pieters, de nummer 31 op de wereldgolfranglijst, trok de scheve situatie nadien recht met drie birdies. Op zijn laatste zes holes moest de zesvoudige European Tourwinnaar nog twee bogeys en een dubbele bogey incasseren waarmee hij niet verder kwam dan een ronde van drie over par en een daarbij horende 85e plaats. 


De nummer 1 van ons land telt in de tussenstand elf slagen meer dan de Italiaan Matteo Manassero, die een foutloos parcours liep van acht onder par, 62 slagen. 

 

02/02/22
16:10
Pieters in mooi gezelschap

Het PIF Saudi International is het enige mannenproftoernooi in Saudi Arabië. Het behoort tot de Asian Tour, wordt gespeeld op de Royal Greens Golf & Country Club nabij Jeddah en telt een prijzenpot van 5 miljoen dollar.

Pieters zal er kampen tegen 4 spelers die eind 2021 in de top 10 van de wereld stonden: ex-nummer 1 en titelhouder Dustin Johson (3), Bryson DeChambeau (5), olympisch kampioen Xander Schauffele (6) en Luis Oosthuizen (10).

Voorts zijn met Phil Mickelson, Bubba Watson, Henrik Stenson, Sergio Garcia, Shane Lowry en Graeme McDowell nog enkele majorwinnaars ter plekke.