• home
 • video
 • pas verschenen

  Golfer Thomas Pieters proeft weer zoete smaak van toernooiwinst

  Thomas Pieters heeft voor het eerst sinds 2016 een toernooi gewonnen op de European Tour. Onze landgenoot hield zijn hoofd koel op de slotdag en hield de Spanjaard Adri Arnaus met 1 slag af op de Czech Masters in Praag.

  Pieters greep gisteren in de derde ronde de macht en begon vandaag met 1 slag voorsprong aan de slotronde. Daarin was er lang geen vuiltje aan de lucht. Pieters vergootte zijn voorsprong en liet zich niet uit zijn lood slaan door gemiste birdiekansen.

   

  Maar op de laatste holes leken de zenuwen toch wat toe te slaan. De afslag ging een paar keer niet goed, maar Pieters toonde zijn klasse met enkele par saves. Met een par op de laatste hole pakte hij zijn vierde toernooizege op de European Tour, zijn eerste sinds 2016.

   

  "Het heeft lang geduurd en het voelt goed", was de eerste reactie van Pieters. "Ik ben trots op mezelf hoe ik hole 15 gespeeld heb." De bal van Pieters lag slecht in de rough en hij koos voor een straf, maar speelde de hole toch nog in par. "Dat was volwassen van mij."

   

  Pieters heeft wel wat met de golfbaan in Praag. In 2015 boekte hij daar zijn eerste zege en in 2016 eindigde hij als tweede. "Ik weet niet of deze zege nog belangrijker is dan mijn eerste overwinning hier. Ik ben nu gewoon heel blij dat ik gewonnen heb."

  Fase per fase

  1. 17 uur 25. Nicolas Colsaerts heeft geen goeie slotdag achter de rug in Tsjechië. Met een ronde in 74 slagen zakte hij weg tot de 58e plaats.
  2. 18-08-2019.
  3. 20 uur 48. Als ik zo blijf afslaan met mijn driver, dan zal ik mezelf genoeg kansen geven. Hopelijk vallen er dan nog enkele putts. Thomas Pieters.
  4. 18 uur 42. Pieters leidt na derde ronde. Thomas Pieters heeft de goeie vorm te pakken in Tsjechië. Een bogey op hole 3 leek hem vandaag af te remmen, maar het antwoord mocht er ook zijn: 4 birdies op een rij en een eagle op hole 9. Daarna stokte de motor een beetje, maar met een birdie op zijn laatste hole is Pieters solo leider.
  5. 18 uur 36. Colsaerts blijft kamperen in middenmoot. Nicolas Colsaerts heeft geen plaatsen kunnen goedmaken. Dankzij 4 birdies, 1 bogey en 1 double bogey vandaag begint hij morgen op de 39e plaats aan de slotdag.
  6. 17-08-2019.