Golfer Thomas Pieters proeft weer zoete smaak van toernooiwinst

  Thomas Pieters heeft voor het eerst sinds 2016 een toernooi gewonnen op de European Tour. Onze landgenoot hield zijn hoofd koel op de slotdag en hield de Spanjaard Adri Arnaus met 1 slag af op de Czech Masters in Praag.

  Pieters greep gisteren in de derde ronde de macht en begon vandaag met 1 slag voorsprong aan de slotronde. Daarin was er lang geen vuiltje aan de lucht. Pieters vergootte zijn voorsprong en liet zich niet uit zijn lood slaan door gemiste birdiekansen.

   

  Maar op de laatste holes leken de zenuwen toch wat toe te slaan. De afslag ging een paar keer niet goed, maar Pieters toonde zijn klasse met enkele par saves. Met een par op de laatste hole pakte hij zijn vierde toernooizege op de European Tour, zijn eerste sinds 2016.

   

  "Het heeft lang geduurd en het voelt goed", was de eerste reactie van Pieters. "Ik ben trots op mezelf hoe ik hole 15 gespeeld heb." De bal van Pieters lag slecht in de rough en hij koos voor een straf, maar speelde de hole toch nog in par. "Dat was volwassen van mij."

   

  Pieters heeft wel wat met de golfbaan in Praag. In 2015 boekte hij daar zijn eerste zege en in 2016 eindigde hij als tweede. "Ik weet niet of deze zege nog belangrijker is dan mijn eerste overwinning hier. Ik ben nu gewoon heel blij dat ik gewonnen heb."

  Fase per fase

  1. 17 uur 25. Nicolas Colsaerts heeft geen goeie slotdag achter de rug in Tsjechië. Met een ronde in 74 slagen zakte hij weg tot de 58e plaats.
  2. 18-08-2019.
  3. 20 uur 48. Als ik zo blijf afslaan met mijn driver, dan zal ik mezelf genoeg kansen geven. Hopelijk vallen er dan nog enkele putts. Thomas Pieters.
  4. 18 uur 42. Pieters leidt na derde ronde. Thomas Pieters heeft de goeie vorm te pakken in Tsjechië. Een bogey op hole 3 leek hem vandaag af te remmen, maar het antwoord mocht er ook zijn: 4 birdies op een rij en een eagle op hole 9. Daarna stokte de motor een beetje, maar met een birdie op zijn laatste hole is Pieters solo leider.
  5. 18 uur 36. Colsaerts blijft kamperen in middenmoot. Nicolas Colsaerts heeft geen plaatsen kunnen goedmaken. Dankzij 4 birdies, 1 bogey en 1 double bogey vandaag begint hij morgen op de 39e plaats aan de slotdag.
  6. 17-08-2019.
  7. 18 uur 31. Op hole 15 zei ik tegen mijn caddie dat ik me een beetje verveelde. Ik speelde goed, maar de birdies bleven uit. Op de laatste holes kon ik profiteren van het gebrek aan wind. Mijn swing voelt goed aan en ik probeer kalm en positief te blijven op de baan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Thomas Pieters.
  8. 18 uur 30. Secure Pieters staat op 2. Thomas Pieters is opgerukt naar de tweede plaats, op twee slagen van leider Edoardo Molinari. Onze landgenoot sloeg 5 birdies in een foutloze ronde en eindigde met 3 birdies op een rij.
  9. 18 uur 28. Colsaerts blijft in de middenmoot. Nicolas Colsaerts heeft het weekend gehaald in Tsjechië. Onze landgenoot begint morgen als 33e aan de derde ronde na 6 birdies en 3 bogeys in zijn tweede ronde.
  10. 16-08-2019.
  11. 20 uur 21. Pieters begint goed. Thomas Pieters staat na de eerste dag van de Czech Masters in de top 10. Pieters, die in 2015 het toernooi in Praag nog won, noteerde 6 birdies en 1 bogey op zijn scorekaart. Hij volgt op drie slagen van leider Gavin Green.
  12. 20 uur 20. Nicolas Colsaerts staat na de eerste dag in de middenmoot. Onze landgenoot begon goed met 3 birdies in zijn eerste vier holes. Maar daarna volgde enkel nog een bogey en 13 pars. Colsaerts staat op de 39e plaats.
  13. 20 uur 16. Na enkele weken rust zijn de Belgische golfers opnieuw aan de slag op de European Tour. Thomas Detry liet het toernooi in Praag links liggen, maar Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts zijn wel van de partij.