• home
 • video
 • pas verschenen

  Europa duwt Verenigde Staten kopje-onder in Ryder Cup

  Europa heeft de Ryder Cup golf heroverd. Het Europese team ging de slotdag in met een ruime voorsprong en gaf die niet meer uit handen. De VS maakte het nog even spannend, maar Rahm, Poulter en Molinari trokken Europa over de streep.

  Ryder Cup 2018: Europa - Verenigde Staten (17,5-10,5)

  Fase per fase

  1. 17 uur 19. Emoties bij Garcia. Sergio Garcia heeft zijn enkelpartij tot een goed einde gebracht. De Spanjaard is zo de speler die de meeste punten heeft behaald in de geschiedenis van de Ryder Cup.
  2. 17 uur 03. Molinari bezorgt Europa de Ryder Cup. Francesco Molinari heeft het beslissende punt behaald. De Italiaan behaalde 4 punten aan de zijde van Tommy Fleetwood en klopte Phil Mickelson in zijn enkelpartij.
  3. 16 uur 56. Poulter doet het weer. Ian Poulter en de Ryder Cup is een succesverhaal. De Engelsman verloor nog geen enkele enkelmatch en dat deed hij vandaag ook niet tegen Dustin Johnson. Poulter versloeg de nummer 1 van de wereld op hole 18.
  4. 16 uur 31. Rahm gunt Woods geen enkel punt. Europa heeft nog 2 punten nodig om de Ryder Cup te winnen, want de Spanjaard Jon Rahm heeft Tiger Woods verslagen. Woods speelde 4 matchen en kon geen enkel punt winnen.
  5. 16 uur 07. Komt Europa nog in de problemen? Het gaat niet goed met Europa. De topspelers Rose, McIlroy en Fleetwood hebben hun match verloren, enkel Casey kon een half puntje op het bord zetten.