• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pieters wordt zesde in Schotland, Stone gaat op slotdag met winst lopen

  Thomas Detry is als zesde geëindigd in de Scottish Open golf op de European Tour. Hij eindigde op 6 slagen van de Zuid-Afrikaan Brandon Stone, die met een sublieme laatste ronde de eindzege pakte. Nicolas Colsaerts werd pas 42e, Detry moest vrede nemen met de 64e plaats. 

  Fase per fase

  1. Teleurstellende prestaties voor Colsaerts en Detry

   Nicolas Colsaerts beleefde geen fijne slotdag in Schotland. Na de derde ronde stond hij nog op een gedeelde 34e plaats, maar zondag zakte hij na een ronde in par naar de 42e plaats. Thomas Detry herpakte zich na zijn zwakke derde ronde in 75 slagen met een slotronde in 68 slagen, maar meer dan een 64e plaats leverde hem dat niet meer op.
  2. Pieters klimt naar de 6e plaats, eindzege voor Stone

   Thomas Pieters is op de slotdag van de Scottish Open nog opgeklommen naar de 6e plaats, dankzij een slotronde van 66 slagen. Pieters begon sterk aan zijn laatste ronde. Na 10 holes stonden er al 6 birdies en slechts 1 bogey op zijn kaart. Op de moeilijkere tweede helft kon hij geen birdie meer scoren en miste hij nog een parputt. Met een totaal van 266 slagen, 14 onder par, eindigde hij uiteindelijk op 6 slagen van de Zuid-Afrikaan Brandon Stone. Die stak met een sublieme laatste ronde in 60 slagen nog de eindzege op zak.
  3. Thomas Pieters vergroot winstkansen aanzienlijk

   Thomas Pieters had een begenadigde dag in Aberdeen. Hij maakte indruk met een eagle, vijf birdies en één bogey, goed voor een rondje van -6. Het legt Pieters geen windeieren: hij springt van de 50ste naar de gedeelde 11e plek en mag nog dromen van een overwinning. Nicolas Colsaerts (-2) prijkt op de gedeelde 34ste plaats.
  4. Detry sukkelt met zes bogeys

   Thomas Detry deelde de vijftigste plek met Thomas Pieters, maar bengelt nu helemaal onderaan in de tussenstand. De jonge landgenoot moest maar liefst 6 bogeys en een birdie op zijn scorekaart zetten: +5.
  5. Jens Dantorp neemt over

   De Engelsman Robert Rock prijkte met -13 aan de leiding bij de start van dag 3, maar mag zijn hoop op een overwinning weer opbergen. Hij had een baaldag (+6) en ziet de Zweed Jens Dantorp overnemen. Hij heeft een slag voorsprong op zes achtervolgers.