Van den Bergh klopt Aspinall en staat met elitetrio aan de leiding

  Dimitri Van den Bergh moest vandaag als eerste aan de beurt op de Premier League darts. Zijn tegenstander: leider Nathan Aspinall. Onze landgenoot was niet uit zijn lood te slaan, deed amper iets verkeerd en haalde de match met veel zelfzekerheid binnen. Ook Van Gerwen wint zijn match en sluit aan bij de top 3. 

  Het schema van donderdag 6 mei:

  Nathan Aspinall – Dimitri Van den Bergh: 6-8
  James Wade – Jose de Sousa: 7-7
  Gary Anderson – Peter Wright: 8-3
  Michael van Gerwen – Jonny Clayton: 8-5

  Fase per fase

  1. 23 uur . Premier League Van den Bergh 8 Aspinall (GBr) 6 .
  2. 22 uur 50. Van Gerwen wint ook vandaag weer: 8-5. Michael van Gerwen kon het niveau van de match tegen Dimitri Van den Bergh niet doortrekken, maar toch bleek dat voldoende om Jonny Clayton te kloppen. Clayton zakt uit de top 4, Van Gerwen gaat samen met Aspinall en Van den Bergh naar de leiding met 15 punten. .
  3. 22 uur 12. Gary Anderson sluipt weg van de laatste plaats. Gary Anderson klopt Peter 'Snakebite' Wright en geeft de laatste plaats aan hem door. Het werd 8-3. .
  4. 21 uur 34. De Sousa laat de zege liggen tegen James Wade: 7-7. José de Sousa laat in de beslissende leg de kans liggen om 2 punten te pakken. Hij kan uitwerpen op tops, maar laat die kans liggen. Vrij zuur, want met een zege en 2 punten kon de Portugees in de top 4 sluipen. James Wade mist niet op de dubbel 20 en pakt een broodnodig puntje. Hij blijft in de running voor de volgende ronde. .
  5. 21 uur . Nathan Aspinall en ik zijn hier duidelijk voor de toekomst. En er komt nog veel jong talent aan. . Dimitri Van den Bergh.
  6. 20 uur 57. Ik ben helemaal terug, back in business. Ook al verloor ik gisteren tegen Michael van Gerwen, mijn statistieken waren fantastisch goed. Dat gaf me zelfvertrouwen. Dimitri Van den Bergh.
  7. 20 uur 46. 6 matchpijlen, maar slechts eentje nodig: 6-8. Dimtri heeft 6 pijlen om de match te eindigen, maar straalt zoveel vertrouwen uit dat Aspinall zijn pijlen al opbergt. Terecht, want Dimitri knalt hem meteen binnen. 6-8.  .
  8. 20 uur 43. Net geen 5-8. Dimitri komt op matchpunt, maar heeft daar maar 1 pijl voor. Die wordt gemist, iets wat Aspinall niet doet. Geen 5-8, maar 6-7. .
  9. 20 uur 41. Dimitri pakt alvast een punt: 5-7. Met maar 1 pijl over naar de dubbel, maar Dimitri doet het. Hij gooit met zelfvertrouwen de dubbel 16 uit. Knap .
  10. 20 uur 37. Dimitri komt onder druk, maar kraakt niet: 4-6. Ook Aspinall staat heel sterk te gooien en zet Dimitri elke keer onder druk op diens opslagspel. Dimitri houdt de focus en aarzelt niet bij zijn finish. .
  11. 20 uur 36. Aspinall geeft niet af. Dimitri is er zeker niet klaar mee. Erik Clarys.
  12. 20 uur 35. Dimitri doet niets verkeerd. Hij staat net zo sterk te gooien als woensdag, maar toen botste hij op een weergaloze Van Gerwen. Erik Clarys.
  13. 20 uur 33. Dimitri ketst inhaalbeweging van Aspinall af: 3-5. - .
  14. 20 uur 31. Dimitri is heel gefocust en voelt zich comfortabel aan het spelbord. Met 50 over gaat hij niet meteen voor de bull, maar kiest hij voor 18 en dubbel 16. Dan voel je je zeker: 2-4. .