• home
 • video
 • pas verschenen

  Dimitri Van den Bergh raast voorbij veteraan Lim naar 3e ronde op WK

  Dimitri Van den Bergh heeft indruk gemaakt in zijn eerste wedstrijd op het WK darts. De 66-jarige veteraan Paul Lim kon onze landgenoot amper iets in de weg leggen en werd met 3-0 van tafel geveegd. "Dancing Dimi" vergezelt zo Kim Huybrechts in de 3e ronde.

  Na een topseizoen mocht Dimitri Van den Bergh vorige week als een van de outsiders voor de titel afzakken naar het WK in Londen. Van den Bergh, als reekshoofd vrijgesteld in ronde 1, moest zich voor een plekje in ronde 3 dinsdag wel voorbij de veteraan Paul Lim zien te werpen.

   

  Lim, 66 jaar jong, maakte naam in 1990 door als eerste speler ooit een 9-darter te werpen op een WK. Vorige vrijdag toonde de oude vos dat hij 30 jaar na datum zijn kunstjes nog niet verleerd was, door in zijn eerste ronde Luke Humphries, vorig jaar nog kwartfinalist, uit het toernooi te bonjouren.

   

  Maar Van den Bergh bleek al vanaf de eerste drie pijlen een ander paar mouwen voor Lim. Met twee 180's in de openingsleg zette onze landgenoot meteen de toon en snelde hij in geen tijd naar winst in de eerste set.

   

  Ook in set 2 en 3 bleek de veteraan uit Singapore meer dan een maatje te klein voor zijn 40 jaar jongere tegenstander. Met een gemiddelde van 105,6 en een percentage van 52% op zijn finishes stoomde Van den Bergh door naar een dominante 3-0-winst. 

   

  Van den Bergh lijkt zo, net als Kim Huybrechts, de goede vorm te pakken te hebben op de belangrijkste afspraak van het jaar. Zijn tegenstander in de volgende ronde wordt de Nederlander Jermaine Wattimena (PDC-24) of de Welshman Nick Kenny (PDC-113).

  Van den Bergh: "Ik hoor nu bij de beste spelers"

  "Ik denk dat ik vandaag heb laten zien wat ik kan", reageerde Van den Bergh. "Sinds mijn zege op het World Matchplay voel ik dat ik bij de beste spelers hoor. Ik zit nu in de top 10 van de wereld en dat gebeurt niet zomaar: dat komt door consistent te presteren."

   

  "Respect your elders", zou het Engelse publiek gezegd hebben, al leek Van den Bergh zich daar tegen veteraan Lim weinig van aan te trekken. "Ik weet wat Lim kan doen als je hem kansen geeft, dat zag ik in zijn eerste ronde tegen Humphries", vertelt hij.

   

  "Beide heren zijn van wereldklasse, dus ik wist in aanloop naar mijn 2e ronde dat ik klaar moest zijn, wie mijn tegenstander ook zou worden. Ik hoop dat ik dit toernooi mijn dominante spel kan blijven spelen. Ik doe er alles voor, maar ben me ervan bewust dat het ook snel kan keren."

  Fase per fase

  1. 23 uur 45. Uitslag Van den Bergh-Lim (R2):. Sets (best of 5) 1 2 3 4 5 Dimitri Van den Bergh (Bel) 3 3 3 Paul Lim (Sin) 0 1 1 .
  2. 23 uur 31. Van den Bergh raast naar 3e ronde. Ook in set 3 kan Lim de wervelwind Van den Bergh niet afstoppen. Van den Bergh knalt zo in sneltempo naar de 3e ronde van dit WK en volgt zo het goede voorbeeld van Kim Huybrechts. .
  3. 23 uur 22. Van den Bergh lijkt ook aan het begin van set 3 niet te vertragen. Zijn gemiddelde blijft rond de 110 schommelen. Als hij dat doortrekt tot het einde, zou dat het hoogste gemiddelde tot nog toe zijn op dit WK. .
  4. 23 uur 16. Geen vuiltje aan de lucht voor Van den Bergh. Voorlopig lijkt het een "walk in the park" te worden voor Dimitri Van den Bergh. Ook set 2 is een kolfje naar de hand van onze landgenoot, die met een weergaloze derde pijl de checkout vindt op dubbel 16. .
  5. 23 uur 12. Van den Bergh blijft hard tekeer gaan. Met een gemiddelde van net geen 114 en een percentage van 55% op de dubbels, gaat hij met een checkout op de bullseye door de worp van Lim. Zo kan hij dadelijk op eigen worp ook set 2 binnenhalen. .
  6. 23 uur 09. Een complete "whitewash" zal het niet worden voor Paul Lim, want de Singaporees graait de eerste leg van set 2 mee. Van den Bergh reageert door op eigen worp meteen gelijk te maken. .
  7. 23 uur 03. Van den Bergh vliegt naar winst in set 1. We hebben het niet getimed, maar Van den Bergh snelt in een waanzinnig tempo naar 3-0-setwinst. Met drie 180's en een gemiddelde van 115,6 laat onze landgenoot er geen gras over groeien.  .