EK beachvolleybal eindigt voor Van Walle en Koekelkoren al in ronde 1

  In Letland vindt met het EK de laatste grote afspraak van het jaar plaats voor de beachvolleyballers. Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn de Belgische hoop. Het Belgische duo is wel in een zware poule ingedeeld.

  EK beachvolleybal in Letland

  1. 16 uur 52. Lets duo stuurt Koekelkoren en Van Walle naar huis. Het EK beachvolleybal is geen succes geworden voor het Belgische duo Dries Koekelkoren en Tom Van Walle. De Belgen, die hun openingswedstrijd hadden verloren, begonnen nochtans goed aan hun dag. Rond de middag versloegen ze nog het Tsjechisch duo Dumek-Bercik, zodat ze in een rechtstreeks duel tegen de Letten Samoilovs en Smedins mochten uitmaken wie de tweede ronde zou halen. Maar die partij draaide uit op een teleurstelling voor de Belgen. Koekelkoren en Van Walle, de 36e op de Europese ranking, verloren set 1 nipt met 21-18 en hadden in de tweede set geen antwoord meer in huis: 21-16. De Belgen mogen zo met lege handen huiswaarts keren. De acht groepswinnaars mochten rechtstreeks naar de achtste finales, maar Koekelkoren en Van Walle, die in poule D als derde eindigden, moesten hun ticket via een barrage afdwingen. Daar slaagden ze dus niet in. .
  2. 18-09-2020.
  3. 17 uur 48. 3e dag van EK valt in het water door stormweer. De beachvolleyballers zijn binnengebleven vandaag. Een storm in wedstrijdplaatsje Jurmala besliste daarover. De felle wind maakte volleyballen onmogelijk en het strand zag ook af door de beukende golven.7 Dries Koekelkoren en Tom Van Walle hadden hun 2e match moeten spelen, maar die is uitgesteld. Hun eerste verloren de 2 Belgen. .
  4. 17-09-2020.
  5. 15 uur 56.
  6. 15 uur 55. Belgen verliezen openingsmatch. Dries Koekelkoren en Gert van Walle zijn met een nederlaag aan het EK beachvolleybal begonnen. In Letland konden ze niet op tegen de thuisspelers Plavins en Tocs: 21-16, 21-19. Nu moeten ze winnen van de Tsjechen Dumek en Bercik om door te stoten. .
  7. Dries Koekelkoren en Tom Van Walle. 14 uur 29.
  8. 16-09-2020.