Ga naar de inhoud
De 3x3 Belgian Lions waren niet opgewassen tegen Letland.

3x3 Belgian Lions stoten door, maar niet als groepswinnaar na nederlaag tegen Letland

 di 5 september 2023 20:09
EK 3x3: poulefase
België
Letland
einde
15score21

De 3x3 Belgian Lions hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op het EK in Jeruzalem. Na hun openingszege tegen Cyprus moesten ze wel de groepswinst aan Letland laten na een 21-15-nederlaag.

Dat de openingswedstrijd tegen Cyprus geen graadmeter was, bleek al snel in de openingsfase tegen Letland. De 3x3 Belgian Lions moesten meteen op hun tellen passen.

 

Twee keer liep Letland 4 punten uit, twee keer konden de Belgen de schade nog beperken. Met een dunk kon Donkor de Belgian Lions voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong brengen.

 

Het zou niet lang duren. Onder invloed van topspeler Lasmanis sloeg Letland opnieuw een kloof van 5 punten. Ondanks een dunk van Thibaut Vervoort kwamen de Belgen die dreun niet meer te boven.

 

Letland maakte het af met 21-15 en mag als groepswinnaar naar de kwartfinales. Ook de Belgen hebben hun ticket beet, dankzij twee nederlagen van Cyprus, en nemen het donderdag op tegen Litouwen voor een plek in de halve finales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

België - Letland

20:08

Letland wint

De Belgen hebben geen overwinning kunnen boeken tegen Letland. Ze stoten door naar de kwartfinales, maar niet als groepswinnaar.

20:07

Letland komt op één punt van de overwinning.

20:02

Time-out

Een nieuwe tweepunter doet de Belgen pijn. De Lions reageren met een dunk van Vervoort, maar de kloof bedraagt nu toch 4 punten. Tijd voor een time-out.

20:00

De Belgen laten nu wel wat punten liggen. Zo kijken ze nog altijd tegen een kleine achterstand aan: 12-13.

19:59

Meteen reageert Letland met een tweepunter. De Belgen tonen dat ze het ook kunnen en maken er 12-12 van.

19:58

Opnieuw halen de Belgen een 4-8-achterstand op. Een 7e ploegfout van Letland geeft Donkor de kans om er 9-8 van te maken.

19:52

Een bom van Thibaut Vervoort brengt de Belgen op gelijke hoogte: 4-4.

19:49

Letland opent de debatten met het eerste punt van de groepswedstrijd. Kunnen de 3x3 Lions snel reageren?