Stunt van formaat: Limburg United klopt ongeslagen Oostende en wint de Beker van België

Beker van België

Limburg United 
Oostende 
13
1
15
22
2
29
17
3
12
27
4
17
79
einde
73

Het is gebeurd, Oostende heeft een eerste keer verloren dit seizoen. Uitgerekend in de bekerfinale ging de topploeg onderuit. Limburg United stuntte  tegen de favoriet en won met 79-73.

Oostende was tegen Limburg United de torenhoge favoriet in een kolkend Vorst Nationaal. De kustploeg heeft in de eigen competitie nog niet verloren en ging op jacht naar zijn 21e Beker van België.

Na een zenuwachtige start langs beide kanten nam de ploeg van coach Dario Gjergja mondjesmaat het commando over. Een sterk ingevallen Conger zorgde ervoor dat Oostende met een voorsprong van 9 punten mocht gaan rusten.

Het probleem van Limburg United situeerde zich vooral in verdediging - Oostende maakte in het 2e kwart 29 punten - maar dat werd uitstekend opgelost na de rust.

Oostende kwam steeds moeilijker tot scoren en de beresterke Tyrell Nelson (32 punten) nam zijn team op sleeptouw. Limburg United rook bloed en bij Oostende namen de frustraties toe. Gjergja werd in het 4e quarter uitgesloten en zonder zijn coach zat er voor Oostende geen remonte meer in.

Het tactische plannetje van Limburg United was voortreffelijk en de spelers hielden in een spannend slot het hoofd koel vanaf de vrijworplijn: 79-73. Voor de club is het de allereerste trofee in haar korte geschiedenis.

 • Limburg United: Nelson 32, Desiron 13, Delalieux 9, Benson 7, Littleson 7, Tabu 6, Hammonds 3, Lambot 2

 • Oostende: Randolph 19, Conger 11, Djordjevic 10, Jantunen 8, Booth 7, Gillet 7, Van der Vuurst 5, Brimah 4, Buysschaert 2

Oostende-speler Buysschaert: "Limburg heeft verdiend gewonnen"

 • Yannick Desiron (Limburg United): hierry Declercq "Dit is geweldig. Ik denk dat het voor elke ploeg een groot doel is om in de bekerfinale te staan en ze te winnen. We wisten dat het heel moeilijk zou worden en dat het een lange zware wedstrijd zou worden, maar we zijn ervoor blijven gaan, met dit resultaat."

  "We wisten wat we moesten doen in verdediging en we hebben onze job gedaan. We geloofden erin dat we dit Oostende konden verslaan. Ik denk dat het 40 minuten geweldig basketbal was."

 • Servaas Buysschaert (Oostende): "Dit is niet wat we gehoopt hadden, al weet je dat in een bekerfinale alles kan. We hebben onze kans niet gegrepen en we hebben ook niet de kans gekregen om in de wedstrijd te komen. Limburg United heeft verdiend gewonnen. Jammer voor ons."

  "Als je nog niet verloren hebt, is de ontgoocheling natuurlijk groot wanneer je uitgerekend in de bekerfinale voor het eerst verliest. We zijn niet onverslaanbaar. We zullen moeten blijven vechten en werken. Deze nederlaag zal voor ons een motivatie zijn om de titel te winnen."

finale Beker van België

 1. 19 uur 37. Reacties na de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United.

  Reacties na de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United

 2. 19 uur 17. Bekijk het vierde kwart van de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United.

  Bekijk het vierde kwart van de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United

 3. 19 uur 16. Limburg United wint! Limburg United wint voor het eerst in zijn bestaan de Beker van België! Het zorgt voor een enorme stunt door het ongeslagen Oostende te kloppen met 79-73. .
 4. 19 uur 15. Randolph gooit nog een driepunter binnen, maar opnieuw wordt de fout gemaakt op Delalieux. Die blijft er ijskoud bij. Het is binnen voor Limburg United. .
 5. 19 uur 14. Oostende wil natuurlijk snel de fout maken nu, maar kiest daar de verkeerde man voor uit. Shotter Delalieux is secuur vanaf de vrijworplijn: 77-70 en de tijd tikt voort weg. .
 6. 19 uur 10. De Limburgers zetten het feest al in. Nog 37 seconden te gaan en Benson maakt er vanaf de vrijworplijn 74-66 van. .
 7. 19 uur 08. 71-66. Nelson wordt foutief afgestopt en gooit zijn twee vrijworpen binnen. Dat zijn intussen al 32 punten voor de Amerikaan. Limburg United heeft met een dikke minuut te gaan een bonus van 5 punten. De stunt komt dichtbij, maar met Oostende ben je nooit klaar. .
 8. 19 uur 04. Bom van Nelson. Tyrell Nelson speelt de match van zijn leven. Met een driepunter knalt hij Limburg United opnieuw naar een voorsprong van 4 punten. De Amerikaan zit al aan 28 punten. .
 9. 19 uur 01. 64-63. Intussen zit ook Limburg United aan 5 ploegfouten en mag Oostende ook bij elke fout naar de vrijworplijn. Randolph is opnieuw secuur en zo hijgt de kustploeg weer in de nek van Limburg United. .
 10. 19 uur . Limburg United heeft het momentum en loopt 5 puntjes uit, Randolp kan milderen vanaf de vrijworplijn: 64-61 met nog dik 4 minuten te spelen. Kunnen de Limburgers dit doortrekken tot het einde? Dat zou een gigantische stunt zijn, want Oostende verloor dit seizoen nog niet in de Belgische competitie. .
 11. 19 uur . Oostende-coach Gjergja wordt uitgesloten: "Why? Why? Why?".

  Oostende-coach Gjergja wordt uitgesloten: "Why? Why? Why?"

 12. 18 uur 57. Gjergja moet opkrassen. Het potje van Gjergja, die daarnet al een technische fout pakte, kookt voor de zoveelste keer over. De Kroaat wordt uitgesloten, Oostende zal het voor de rest van de wedstrijd dus zonder zijn coach moeten doen. Assistent Thierry Declercq neemt over. .
 13. 18 uur 56. Oostende zit al enkele minuten met 5 ploegfouten, waardoor Limburg United bij elke fout naar de vrijworplijn mag. Wordt de bekerfinale beslist met vrijworpen? .
 14. 18 uur 54. Limburg United op voorsprong, het ontploft hier naast ons! Sporza-commentator Kris Meertens.
 15. 18 uur 53. De jonge Fin Jantunen doet Limburg United pijn van achter de driepuntlijn, maar Melson heeft aan de overkant een antwoord in huis. De Amerikaan beukt zich een weg naar de ring en legt de bal binnen: 58-59. In de volgende aanval smeert Desiron Buysschaert zijn 5e fout aan. .
 16. 18 uur 51. Limburg komt langszij. Limburg United gaat in het 4e quarter door op zijn elan en is bij 56-56 op gelijke hoogte gekomen van topfavoriet Oostende, dat na 3 minuten al aan 5 ploegfouten zit. .
 17. 18 uur 45. Bekijk het derde kwart van de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United.

  Bekijk het derde kwart van de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United

 18. 18 uur 42. Limburg knabbelt aan de voorsprong van Oostende. We hebben opnieuw een wedstrijd. Na 30 minuten staat het 52-56. Limburg United kwam in het 3e quarter met het mes tussen de tanden op het veld en liet Oostende maar 12 punten maken. We maken ons op voor een spannend slotkwart! .
 19. 18 uur 15. Bekijk het tweede kwart van de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United.

  Bekijk het tweede kwart van de bekerfinale tussen Oostende en Limburg United

 20. 18 uur 05. Oostende sluipt op kousenvoeten weg. Bij de rust heeft Oostende een bonus opgebouwd van 9 punten, met dank aan een sterk ingevallen Conger (11 punten). Voor Limburg United zal het erop aankomen om na de rust in verdediging een tandje bij te zetten. Oostende maakte in het 2e quarter 29 punten en dat is te veel om aanspraak te kunnen maken op de winst. .