Belgian Cats zijn geplaatst voor het WK basketbal na ijzersterke prestatie tegen Rusland

WK-kwalificaties

Rusland 
België 
12
1
22
15
2
19
9
3
12
7
4
13
43
einde
66

De Belgian Cats mogen zich opmaken voor het WK in Australië. Onze basketbalvrouwen vloerden Rusland met 66-43 na een ijzersterke prestatie. België is zo zeker van een ticket voor het wereldkampioenschap komend najaar in Australië.

Cats zetten gehavende Russinnen al voor de pauze weg

De Belgian Cats waren na de logische zege tegen Puerto Rico eigenlijk al quasi geplaatst voor het WK van komend najaar in Australië, maar met een eventuele zege tegen topland Rusland konden de Belgische vrouwen hun kwalificatie eventueel wel nog wat kracht bijzetten.

 

Bij de Russinnen ontbraken omwille van coronaperikelen onder meer sterspeelsters Maria Vadejeva en Anastasia Sjilova. Ze misten dus heel wat kwaliteit. De Cats gingen dan ook meteen op het gaspedaal staan en diepten vooral dankzij Meesseman en Linskens meteen een kloofje van 7 punten uit.

 

De Russinnen slaagden er eigenlijk nooit in om de Cats ietwat onder druk te zetten. Aan het einde van het eerste quarter bedroeg de voorsprong dan ook al 10 punten.

 

Ook een driepunter vroeg in het tweede quarter van Kozik kon de Belgen helemaal niet verontrusten. Een gretige Julie Allemand haalde haar beste niveau en gaf de Russinnen geen moment rust.

 

De Cats bleven nadien goed de extra pass zoeken en kwamen op die manier nooit in de problemen. Een kloof van 14 punten aan de pauze mocht niet meer uit handen gegeven worden.

Kloof blijft groeien, Cats stellen WK-ticket veilig

Na de pauze ging het er allemaal wat rustiger aan toe. Beide teams kwamen wat moeilijker tot scoren en de Russinnen konden op geen enkel moment de wedstrijd in handen nemen.

 

De kloof ging al snel richting de 20 punten waarna alle spanning definitief verdwenen was. Massey was na rust onverzettelijk in de duels en op aanvallend vlak werkten onder meer Meesseman en Allemand de kansen die ze kregen makkelijk af.

 

In het laatste quarter zag bondscoach Valéry Demory de ideale gelegenheid om zijn volledige kern te benutten. Onder meer Geldof en Resimont maakten daar gretig gebruik van om zich nog even te laten opmerken.

 

De Belgian Cats zijn zo na een eenvoudige zege tegen Rusland (43-66) helemaal zeker van het WK van komend najaar in Australië. Rusland kan zich ook nog plaatsen, maar dan moet het morgen in elk geval winnen van Puerto Rico. 

Rusland - België

 1. 23 uur 09. Bekijk het vierde kwart tussen Rusland en de Belgian Cats.

  Bekijk het vierde kwart tussen Rusland en de Belgian Cats

 2. 23 uur 08. Cats naar het WK! De Belgian Cats hebben zich na een bijzonder overtuigende partij geplaatst voor het WK in Australië. Een gehavend Rusland was eigenlijk geen partij voor Meesseman en co. 66-43 voor de Cats, wat een straffe prestatie!  .
 3. 23 uur 06. Abdelkader gaat tegen de vlakte en lijkt zich te blesseren aan haar knie, maar het lijkt allemaal heel goed mee te vallen. Intussen mist Ine Joris op een haar na een fraaie 3-punter. .
 4. 23 uur 03. Het zal voor de Russinnen morgen tegen Puerto Rico moeten gebeuren, de Cats zijn meer dan een maatje te groot. De laatste 2 minuten zijn ingegaan.  .
 5. 23 uur 01. Russin raakt niet voorbij sterk Belgisch blok.

  Russin raakt niet voorbij sterk Belgisch blok

 6. 23 uur 01. Maiga tegen de vlakte. Massey en Linskens zetten Maiga vlotjes weg, de Russin blijft uit ontgoocheling even zitten. De Cats zijn op alle vlakken oppermachtig vanavond.  .
 7. 22 uur 59. De Russinnen missen veel te veel kwaliteit om een vuist te maken tegen de Cats. Kozik wil de kloof nog wat verkleinen, maar raakt dan niet verder dan een kansloze air ball. Nog een dikke 3 minuten tot het einde van de partij.  .
 8. 22 uur 55. Mestdagh legt aan, maar vindt net geen score. Even later scoren Massey en Resimont wel: 41-64. .
 9. 22 uur 54. Mooie spin-move en score van Linskens.

  Mooie spin-move en score van Linskens

 10. 22 uur 53. De Russinnen zijn het geloof kwijt en Linskens troeft nog eens haar tegenstander af: 36-57. De kloof blijft maar groeien.  .
 11. 22 uur 51. 4e quarter. De eerste minuut van het 4e quarter leverde niets op, Meesseman doet er meteen daarna 2 punten bij. Meesseman zit al aan liefst 18 punten in deze wedstrijd.  .
 12. 22 uur 50. Linskens deelt assist uit aan Meesseman.

  Linskens deelt assist uit aan Meesseman

 13. 22 uur 49. Hanne Mestdagh komt erbij voor haar 102e interland. Ze krijgt nog wat speeltijd van bondscoach Demory.  .
 14. 22 uur 48. Bekijk het derde kwart tussen Rusland en de Belgian Cats.

  Bekijk het derde kwart tussen Rusland en de Belgian Cats

 15. 22 uur 47. Einde 3e quarter. Geldof gaat te flauw in duel en laat nog 2 puntjes liggen. De Belgian Cats hebben een kloof van liefst 17 punten, dit gaan ze niet meer uit handen geven. Het WK-ticket ligt nu echt voor het grijpen.  .
 16. 22 uur 46. Russin komt nogal hard ten val en moet even bekomen.

  Russin komt nogal hard ten val en moet even bekomen

 17. 22 uur 44. De VAR gaat het duel tussen Levtsjenko en Ramette even bekijken. Er is niet zo bijzonder veel aan de hand, de Russinnen krijgen uiteraard wel de overtreding mee.  .
 18. 22 uur 44. Serena-Lynn Geldof laat zich zien in de speeltijd die ze krijgt. Ze maakt zich goed vrij en zet op assist van Massey haar naam op het scorebord. Intussen maakt Levtsjenko een lelijke smak na een duel met Ramette. .
 19. 22 uur 43. Mooie score van Geldof.

  Mooie score van Geldof

 20. 22 uur 42. Ramette bereikt geen ploeggenote en ziet de bal over de zijlijn gaan. Het einde van het derde quarter is in zicht, de kloof blijft geruststellend voor de Cats.  .