• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Champions League, wel FIBA Europe Cup voor Bergen

  In de Champions League basketbal is Bergen gesneuveld in de laatste voorronde. De Denen van Bakken Bears waren te sterk.

  Fase per fase

  1. 18 uur 40. Wijziging competitieformat. De FIBA heeft door het coronavirus nog gesleuteld aan het format van de poulefase in de Champions League. Er zijn niet langer 4 groepen van 8 teams, wel 8 groepen van 4 teams. Zo moet er minder gereisd worden. Oostende zit door de wijzigingen niet meer in poule C, maar in poule H. De kustploeg neemt het op tegen Darussafaka, Brindisi en Burgos. Het aangepaste speelschema wordt later nog bekendgemaakt. De top 2 in elke groep stoot door naar de 1/8e finales. .
  2. 26-09-2020.
  3. 20 uur 54. Bergen redt het niet in de kwalificaties. Bergen heeft zich net niet kunnen plaatsen voor de hoofdronde van de Champions League. Het Belgische team verloor in de laatste kwalificatieronde van de Deense club Bakken Bears (71-86).  De achterstand bij de rust (31-42) werd enkel nog vergroot en dit was grotendeels te danken aan Michel Diouf, die goed was voor 18 punten en 9 rebounds. Een laatste sterk kwart bleek niet genoeg voor de ploeg van Vedran Bosnic. Arik Smith toonde zich de beste bij Bergen met 21 punten. Als troostprijs mag Bergen zich nu opmaken voor de FIBA Europe Cup. Reggio Emilia (Italië), Egis Körmend (Hongarije) en Iraklis (Griekenland) worden de tegenstanders in groep A. Landskampioen Oostende was al rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Antwerp komt uit in de EuroCup. .
  4. 25-09-2020.
  5. 21 uur 52. Bergen staat op een zege van de groepsfase. Bergen keek na het eerste kwart aan tegen een achterstand (20-17) maar zette onder impuls van Arik Smith, goed voor 21 punten, de scheve situatie recht. Bij de pauze had Bergen een bonus van 8 punten te pakken: 30-38. In het derde quarter kon Bergen de kloof nog uitbreiden tot 18 punten. In het laatste quarter kwam de zege van Bergen niet meer in gevaar. Vrijdagavond speelt het team van Vedran Bosnic voor een plaats in de poules tegen Bakken Bears uit Denemarken. .
  6. 23-09-2020.
  7. 14 uur 31. Bergen op 2 zeges van hoofdtoernooi. Bergen probeert zich deze week te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in Nicosia, Cyprus. Er is geen heen- en terugmatch, alles wordt beslist in één wedstrijd. Als Bergen 2x wint, mag het naar poule A in de groepsfase. .