• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charleroi en Bergen verliezen slotmatch in Europe Cup en liggen eruit

  De Belgische vertegenwoordigers in de Europe Cup, Charleroi en Bergen, hebben allebei de groepsfase niet overleefd.

  Fase per fase

  1. Belgische clubs blazen de aftocht

   Charleroi zal na de winter niet meer in Europa figureren. Het moest zijn slotmatch winnen op het veld van Donar Groningen, maar ondanks een slotoffensief hielden de Nederlanders de ploeg van Brian Lynch net genoeg af (76-73). Bergen wist sinds vorige week al dat het was uitgeschakeld, maar kon ook zijn slotmatch, thuis tegen Balkan, niet winnen (75-78).
  2. Charleroi pakt uit met 92-45-cijfers

   Charleroi heeft op de vijfde van zes speeldagen in de FIBA Europe Cup met ruime 92-45-cijfers van het Turkse BBSK Istanboel gewonnen. Na een blitzstart stond het 15-0 na enkele minuten, de Turken zouden nooit meer terug in de wedstrijd komen. Marchant en Ford maakten allebei 12 punten, maar de absolute uitblinker werd Matt Mobley met 18 punten. Voor de ploeg van coach Bryan Lynch was het de derde zege in vijf wedstrijden. Dinsdag moet Charleroi winnen in Groningen om nog kans te maken op een plaats in de tweede ronde.
  3. Bergen is uitgeschakeld

   Voor Bergen zal het bij de poulefase blijven. Bergen verloor vanavond voor de vierde keer in de Europe Cup. Bij Petrolina Larnaca (Cyprus) werd het een zeer nipte nederlaag: 63-62 (rust: 31-31). Vorige week had Bergen zijn eerste zege geboekt, maar de vierde nederlaag is er te veel aan. Enkel de eerste twee clubs uit elke poule stoten door. Volgende week speelt het thuis tegen Balkan (Bulgarije) nog om de eer.
  4. Charleroi gooit zege weg

   Charleroi heeft bij Karsiyaka de kans laten liggen om mee aan de leiding te komen in groep C. De ploeg van coach Brian Lynch had na 30' een kleine bonus van 4 punten, maar zakte als een pudding in elkaar in het slotkwart. Karsikaya trok het laken naar zich toe met een 35-13-slotakkoord in het 4e quarter: 90-72.
  5. Karsiyaka - Charleroi 90-72

   Quarters: 20-21, 14-13, 21-25, 35-13. Schutters Charleroi: Hervelle 17, Mobley 16, Ford 13, Hunt 7, Linhart 7, Libert 6, Hammonds 4, Marchant 2.
  6. Bergen boekt eerste zege

   In poule B van de Europe Cup heeft Bergen zijn eerste overwinning te pakken. Het won in eigen huis met 86-79 van Minsk uit Wit-Rusland. Dankzij de zege doet Bergen weer mee in zijn groep.