• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Europese sprookje brengt Antwerp Giants tot in Final 4 Champions League

  De Antwerp Giants hebben een stukje basketbalgeschiedenis geschreven. Voor het eerst schaart een Belgische club zich onder de laatste 4 in de Champions League. In de kwartfinales wonnen de Giants na de heenmatch ook de return tegen de Russische club Nizjni Novgorod.

  Fase per fase

  1. 23 uur 59. Ruim verslag van Antwerp Giants - Nizjni Novgorod in de Champions League.

   Ruim verslag van Antwerp Giants - Nizjni Novgorod in de Champions League

  2. 23 uur 46. Antwerp Giants plaatsen zich voor de Final Four in de Champions League.

   Antwerp Giants plaatsen zich voor de Final Four in de Champions League

  3. 22 uur 44. "De kwalificatie van de Antwerp Giants is geen verrassing voor mij. Ze waren in de heenwedstrijd ook al enorm sterk en Roel Moors verraste me toen ook al met zijn tactiek. Wij stonden er zelf vandaag niet. Dit was niet het ware Novgorod, het was voor ons te moeilijk zonder Kendrick Perry. We hebben alles gegeven, wilden hier verrassen, maar dat zat er niet in.". Zoran Lukic, coach Nizjni Novgorod.
  4. 22 uur 30. Final 4 in Antwerpen? Naast de Antwerp Giants hebben ook Bamberg (Dui), Bologna (Ita) en Tenerife (Spa) de Final 4 gehaald. Die laatste schakelde Hapoel Jeruzalem uit. Het Israëlische team had zijn zinnen gezet op de organisatie van het eindtoernooi in het eerste weekend van mei. Nu is de kans groot dat Antwerpen zich 3 dagen lang de basketbalhoofdstad van Europa mag noemen. De Giants zijn kandidaat om de Final 4 te organiseren in het Sportpaleis.
  5. 21 uur 57. Moors: "Dit is een droom die realiteit wordt".

   Moors: "Dit is een droom die realiteit wordt"

  6. 21 uur 55. Akyazili: "Dit valt niet te beschrijven".

   Akyazili: "Dit valt niet te beschrijven"

  7. 21 uur 53. "Dit verhaal is niet afgelopen, wij zullen competitief zijn in de Final 4.". Roel Moors, Antwerp Giants-coach.