• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp Giants krijgt Murcia tegenover zich in 1/8e finales Champions League

  Antwerp Giants is het eerste Belgische team ooit in de 1/8e finales van de Champions League. Om een ticket te veroveren voor de kwartfinales moet Murcia voor de bijl.

  Fase per fase

  1. Antwerp treft Murcia in 1/8e finales

   Antwerp Giants kent zijn tegenstander in de 1/8e finales van de Champions League . Tegenstander is Murcia. De Spaanse club heeft Belgian Lion Kevin Tumba in haar rangen. Antwerp speelt op 5 of 6 maart eerst thuis, de terugwedstrijd volgt een week later.
  2. Bekijk een verslag van Oostende-Straatsburg

  3. AEK Athene - Antwerp Giants: 77-76

   Rust: 46-32. Quarters: 25-13, 21-19, 15-18, 16-26. Antwerp was al zeker van een stek in de top 4 en een ticket voor de 1/8e finales. De eindsprint van de Giants was knap, maar AEK hield nog net stand in de Antwerpse galamatch. Bako was de topschutter bij de bezoekers met 19 punten.
  4. Einde: 94-100

   Oostende zal balen. Het stond op een zucht van de 1/8e finales, maar ex-speler Quentin Serron nekt de Belgische kampioen. Hij sleepte een verlenging uit het vuur voor Straatsburg, dat in die extra tijd wegliep van Oostende. Veel levert die zege niet op voor de Fransen, die zelf moesten winnen en ook afhankelijk waren van de andere resultaten. Met Oostende zakt Straatsburg nu een trapje lager naar de FIBA Europe Cup.
  5. De wedstrijd glipt door de handen van Oostende, dat in de verlenging verzuipt. Het volgt op 9 punten van Straatsburg.
  6. Oostende geeft de kwalificatie uit handen en moet verlenging spelen

  7. 83-83!

   Wat een drama voor Oostende. We krijgen een verlenging. Fieler mist bij 83-80 een vrijworp, aan de overkant vliegt een driepunter van Serron in de slotseconde wél binnen. Oostende had de kwalificatie in handen, maar moet nu deze tik even verwerken. "We krijgen waar voor ons geld", zegt Kris Meertens.
  8. 79-78: de slotminuut wordt bijzonder spannend!