Na Maxime Hordies pakt ook Jonas Van de Steene goud in wegrit, Tim Celen bezorgt België 3e medaille

vr 11 augustus 2023 19:10
Goud voor Jonas Van de Steene.

Op het WK G-wielrennen is België vandaag twee wereldkampioenen rijker geworden. Maxime Hordies en Jonas Van de Steene waren de snelsten in de wegrit, Tim Celen pakte net naast de wereldtitel. Bekijk hier de resultaten.

Belgen sluiten dag af op 6e en 9e plek

Jean-François Deberg en Marvin Odent zijn 6e en 9e geworden in de laatste wegrit van de dag. In de MH3-klasse waren ze attent in de kopgroep, maar moesten ze in het slot de rol lossen.

16:56

Bekijk de finish van Van de Steene

16:54

Jonas Van de Steene pakt goud in H4-wegrit!

Een nieuwe gouden medaille voor de Belgen in de wegrit. Na Maxime Hordies eerder vandaag, was onze landgenoot de sterkste in de H4-klasse. Hij reed de hele koers op kop en klopte de Fransman Mathieu Bosredon in de sprint. Thomas Fruhwirth bezorgt Oostenrijk de bronzen medaille.

14:00

Hordies verovert wereldtitel in de wegrit

13:58

Maxime Hordies wereldkampioen!

Na zijn zilveren medaille in de tijdrit heeft Maxime Hordies de wereldtitel veroverd in de wegrit.

De 27-jarige handbiker kwam solo over de streep. Hij won met een comfortabele voorsprong op de Italiaan Cornegliani (+20") en de Zuid-Afrikaan Du Preez (+21").

Voor Hordies is het zijn 3e wereldtitel op de weg. Ook vorig jaar en in 2019 won hij.

Tim Celen geklopt in de sprint

Tim Celen heeft net als in de tijdrit vrede moeten nemen met de tweede plaats. In een sprint met z'n drieën moest hij zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Dennis Connors.

De Duitser Max Jäger, woensdag winnaar van de tijdrit, werd derde op 3 seconden van Connors en Celen.