Ga naar de inhoud

Jarne Van de Paar laat Lotto-Dstny kraaien van plezier in uitgeregende GP Monseré

 zo 3 maart 2024 15:11
Jarne Van de Paar was de snelste in een groepssprint.
Jarne Van de Paar was de snelste in een groepssprint.

De GP Monseré is in het mandje gevallen van Lotto-Dstny. In een kletsnatte editie snelde de 23-jarige Jarne Van der Paar naar de zegebloemen. Timothy Dupont strandde op de 2e plek.

Een hele dag regen, renners die in de gracht doken en favoriet Arne Marit die onderkoeld het peloton liet gaan.

De GP Monseré draaide uit op een uitputtingsslag. Met een 25-tal renners mochten ze in Roeselare sprinten voor de zegebloemen.

 

Een val van een Uno-X-renner in de laatste hectometers zorgde nog voor opschudding. Op een renner van TDT-Unibet na ontliep de rest bij wonder de valpartij.

 

Lotto-Dstny spreidde het bedje voor Jarne Van de Paar. De 23-jarige sprinter kwam er als een krachtsmens uit en vierde zijn zege met een oerkreet.

Timothy Dupont stierf in het wiel van Van de Paar. De Nederlander David Dekker mocht als 3e mee op het podium.

 

En zo kan Lotto-Dstny terugkijken op een geweldig weekend met ook nog de winst van Alec Segaert in de GP Criquielion gisteren en de podiumplek van Maxim Van Gils in de Strade Bianche.

Van de Paar had amper last van de koude

  • Jarne Van de Paar (1e): "De meeste renners hadden het extreem koud, maar bij mij viel dat goed mee. Het was wel een pittige koers met veel schuivers en valpartijen, een spektakel. De sprint was hectisch. Maar ik kon me geen betere lead-out inbeelden."

  • Timothy Dupont (2e): "In het begin van de koers ben ik heel zwaar gevallen. Ik reed in een put en viel vol op mijn heup en knie. Dat deed me geen deugd. Maar ik ben blij met de 2e plaats."

  • David Dekker (3e): "Het was voor mij lang geleden dat ik heb kunnen meedoen voor de overwinning. Ik voelde me heel sterk vandaag. Maar in de sprint werd ik gehinderd door de val van een Uno-X-renner. Dat is wel balen."
Uitslag GP Monseré
1. Jarne Van de Paar  
2. Timothy Dupont  
3. David Dekker (Ned)  
4. Francisco Galvan (Spa)  
5. Emilien Jeannière (Fra)  
6. Lionel Taminiaux  
7. Henri Uhlig (Dui)  
8. Jenthe Biermans  
9. Thimo Willems  
10. Vito Braet