Ga naar de inhoud
3:14vr 26 januari 2024

Olympisch zeilster Emma Plasschaert krijgt een aftelkalender voor Parijs 2024

Over exact 6 maanden vindt de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats in Parijs. Emma Plasschaert is er klaar voor en mikt op goud. "Het is niet ver van huis waardoor er veel familie en vrienden kunnen komen supporteren. Dat maakt het extra leuk", zegt de topzeilster in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2.

Het weer is niet schitterend. Dus traint zeilster Emma Plasschaert op de rollen in haar appartement.

 

"Een alternatieve training. Wel eentje die goed is voor cardio en mijn conditie", vertelt de 30-jarige atlete.

 

Over 6 maanden is ze aan zet op de Olympische Spelen. "Ik tel de dagen niet af. Mijn sportperiodes zijn heel hard afgelijnd. Ik leef eerder van trainingskamp tot trainingskamp", legt Plasschaert uit.

 

"Dat de Spelen dichtbij huis zijn, ziet Emma als een groot voordeel. "Het is logistiek veel aangenamer. Er zal ook veel meer publiek zijn. Vrienden, familie en Belgische supporters kunnen makkelijker afzakken."

 

Als tweevoudig wereldkampioene mikt Plasschaert op goud. Twee weken geleden haalde ze nog brons op het wereldkampioenschap in Argentinië.

 

"De zin in de Spelen is heel groot. Vorige keer op de Spelen in Tokio eindigde ik als vierde. Ik kan me nog altijd inbeelden hoe ik daar stond: enorm trots, maar ook ontgoocheld. Dat gevoel neem ik elke dag mee in mijn trainingen."