Euro Hockey League: Léopold naar kwartfinales, toernooi voorbij voor Watducks

zo 8 oktober 2023 15:54
Léopold
Léopold (in het blauw) kon zijn beide matchen winnen in Barcelona.

Léopold heeft zich in Barcelona kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Euro Hockey League, na zeges tegen Harvestehuder uit Duitsland en Post uit Oostenrijk. Voor de Waterloo Ducks is het Europese avontuur al voorbij.

Léopold maakt het verschil na de rust

Léopold heeft de tweede ronde van de Euro Hockey League wel overleefd. Post SV uit Oostenrijk was taaier dan verwacht, want bij de rust stond het maar 1-1, na goals van Tom Boon en Maximilian Scholz.

Na de rust konden de Belgen dan toch het verschil maken. Corentin de Trez en Arthur Verdussen stelden het ticket voor de kwartfinales veilig.

15:56

De goals uit Léopold-Post

12:56

Watducks uitgeschakeld

De Waterloo Ducks hebben de kwartfinales niet gehaald. Ze kwamen nochtans tot 2 keer toe op voorsprong, dankzij goals van Victor Charlet. Maar in het laatste kwart zorgde Chris Proctor voor een zege voor Old Georgians.

Geen tweede eindzege in de EHL voor Waterloo dus. In 2019 waren de WatDucks nog het beste team van Europa.

12:55
07/10/23
13:26

Boon schiet Léopold naar tweede ronde

Na Watducks heeft ook Léopold zijn eerste wedstrijd gewonnen. Het had tegen Harvestehuder uit Duitsland genoeg aan 1 doelpunt om door te stoten naar de tweede ronde. Tom Boon maakte in het tweede kwart het enige doelpunt voor Léopold. De Duitsers zetten in de slotfase nog alles op alles door zonder doelman te spelen, maar de gelijkmaker viel niet meer.

In de tweede en laatste kwalificatieronde neemt Léopold het op tegen Post SV uit Oostenrijk.

06/10/23
20:44

Watducks neemt het in de 1/8e finales van de EHL op tegen Old Georgians. De Engelse kampioen won met ruime 5-1-cijfers van Mannheim, de club van de Argentijnse Duitser Gonzalo Peillat.

14:15
13:57

Watducks zetten stap richting kwartfinales

De Waterloo Ducks, in 2019 nog eindwinnaar van de Euro Hockey League, proberen dit weekend een plek in de kwartfinales af te dwingen. De Belgische vicekampioen begon alvast goed met een 5-3-zege tegen de Ierse kampioen Banbridge.

Net na de rust zag het er nog penibel uit voor de Watducks, bij een 1-2-achterstand en een strafbal voor de Ieren. Doelman Vandenbroucke bracht redding en lanceerde zo een reactie van de Belgen. Van 1-2 ging het naar 4-2, dankzij Rogeau, Depelsenaire en Charlet. Uiteindelijk werd het nog 5-3.

In de volgende ronde neemt Waterloo het op tegen de Engelse kampioen All Georgians of de Duitse topclub Mannheim.