In de BNXT League heeft Limburg United voor de vierde keer op een rij gewonnen. In een inhaalmatch tegen Charleroi trokken de Limburgers aan het langste eind. Een perfect rapport zo voor Limburg.

22:30

Verslag van Charleroi - Limburg United

22:23

Limburg wint inhaalmatch

Limburg blijft door de competitie dartelen. Op bezoek bij Charleroi won het ook zijn vierde match van het seizoen, een inhaalmatch van de vierde speeldag. Limburg begon nochtans niet goed: 22-13 in het eerste kwart. Maar daarna herpakte het zich.

Met 8 punten is Limburg tweede met een match minder gespeeld dan leider Brussels.

22:21

Charleroi - Limburg: 67-75

Quarters: 22-13, 19-25, 12-19, 14-18 / Topschutter Charleroi: Venskus (16 ptn) / Topschutter Limburg: Cale (18 ptn)

08/10/23
17:18

Brussels stuurt Giants met nederlaag weer naar Antwerpen

Brussels heeft zondagmiddag de Antwerp Giants een eerste seizoensnederlaag aangesmeerd. De bekerwinnaar van vorig seizoen verloor in Neder-Over-Heembeek met 79-75.

Bij de rust (39-39) was de wedstrijd nog volledig in balans, maar dankzij een sterk 3e quarter begon de thuisploeg met een bonus van 6 punten aan de laatste 10 minuten.

In het slotkwart proefden de Giants nog even van de leiding, maar in de slotminuten trok Brussels alsnog het laken naar zich toe. Met 3 zeges uit 4 wedstrijden prijkt Brussels zo voorlopig op de 1e stek in de BNXT League.

17:17

Bekijk de hoogtepunten van Brussels-Antwerp Giants:

17:15

Brussels - Antwerp Giants 79-75 (rust: 39-39)

Quarters: 13-17, 26-22, 21-15, 19-21

Topscorers Brussels: Harris 16, Watson-Gayle 15, Libert 13

Topscorers Antwerp: Bolton 16, Rogiers 15, Schoepen 13

07/10/23
22:44

Aalst blijft zonder zege

Aalst blijft ook na 4 speeldagen in de BNXT League zonder overwinning. Okapi verloor zaterdagavond op het veld van Kangoeroes Mechelen met 91-84.

"Good old" Wen Mukubu, op zijn 40e nog altijd in topvorm, was de Mechelse topschutter met 23 punten tegen Aalst. Mechelen draait bovenin mee met 2 zeges en 2 nederlagen na 4 wedstrijden.

Leuven verloor zaterdag voor eigen publiek van Luik: 78-84. Vooral een minder 3e quarter nekte de thuisploeg, die wel 41 punten van de bank kreeg.

Maar dat volstond dus voor de zege tegen Luik, dat 23 punten kreeg van Belgian Lion Manu Lecomte.

Oostende wint derby tegen Kortrijk

Oostende heeft met 67-73 gewonnen bij Kortrijk op de vierde dag van de BNXT-League. De meervoudige Belgische kampioen had aan het gepromoveerde Kortrijk wel een vette kluif.

Aan de rust stond het nog 30-30. Maar daarna voerde Oostende het tempo op in de tweede helft, onder leiding van het duo Damien Jefferson (16 punten, 9 rebounds, 3 assists) en Khalil Ahmad (16 punten, 3 rebounds).

Met 32 punten van de wisselspelers diepten de bezoekers de kloof uiteindelijk uit. Kortrijk vocht nog voor wat het waard was, maar kwam op het einde zes punten tekort: 67-73. Een aangenaam kijkstuk.