Ga naar de inhoud

BEKIJK: Dramatische ontknoping voor Ghys/De Vylder! Duo grijpt in ultieme millimetersprint naast wereldtitel en wordt pas 4e

 di 8 augustus 2023 21:59
De Belgen grijpen net naast een medaille.

Een banddikte verschil tussen de wereldtitel en een ondankbare vierde plaats. Na een zenuwslopende ploegkoers heeft het duo Robbe Ghys en Lindsay De Vylder net naast een medaille gegrepen op het WK baanwielrennen. De Belgen hadden na een uitstekende wedstrijd lang uitzicht op goud, maar in de laatste sprint lieten ze het eremetaal alsnog liggen.

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder verdedigden de Belgische eer vandaag in de ploegkoers. De Vylder haalde vorig jaar nog brons in dit nummer met Fabio Van Den Bossche, een medaille was dus een realistische doelstelling.

 

Het Belgische duo begon alvast sterk door in de eerste 2 sprints meteen de volle buit mee te graaien. Ze bleven meer dan de helft van de koers aan de leiding, ondanks aanvalspogingen van onder andere Groot-Brittannië en Denemarken.

 

In de sprints was het telkens Lindsay De Vylder die verbaasde. Zijn fenomenale versnellingen schonken België veel punten. Robbe Ghys diende vooral om tegenaanvallen te counteren.

 

Uiteindelijk kwam er een verschroeiende aanval van Nederland. Het duo Havik - Van Schip knalde weg van het peloton en nam de ene na de andere 5-punter. Het duurde iets te lang alvorens de Nederlanders gegrepen werden en zo kwamen zij met enkele punten voorsprong aan de leiding.

 

Alles moest beslist worden in de eindsprint waarbij dubbele punten worden toegekend. Robbe Ghys moest deze sprint voor zijn rekening nemen en leek België zelfs even de wereldtitel te schenken.

 

In een dramatische ontwikkeling gingen er echter nog 3 landen over, waardoor Ghys en De Vylder 4e eindigden.

 

10 centimeter, veel groter was het verschil tussen wereldkampioen en de 4e plek niet. Ghys klopte van frustratie zijn stuur bijna in twee, de vreugde in het Nederlandse kamp was enorm.

 

Het podium werd vervolledigd door Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland, dat dankzij winst in de eindsprint nog van plek 6 naar 3 sprong.

belgen op 8 augustus
1e (goud) Lotte Kopecky finale puntenkoers (v)  
4e Robbe Ghys en Lindsay De Vylder finale ploegkoers (m)  

WK baanwielrennen: ploegkoers mannen

22:20

Havik: "Hadden een heel goed plan om onze energie te verdelen"

22:13

Dolenthousiaste Van Schip: "Wist dat hij het zou halen!"

22:10

De Vylder en Ghys: "Op het einde laten we ons gewoon flikken door die Hollanders"

22:07

Gigantische ontgoocheling bij Robbe Ghys na de ploegkoers

22:05

Wat een domper! Bloedstollende eindsprint kegelt België nog van het podium op de ploegkoers

22:04

Goud voor Kopecky, chocolade medaille voor Ghys en De Vylder

Met deze waanzinnige ploegkoers komt er een einde aan de voorlaatste dag van het WK baanwielrennen.

Lotte Kopecky toonde nog maar eens hoe sterk ze is, ze won oppermachtig de puntenkoers. Voor Kopecky de tweede wereldtitel op dit WK, ze won eerder al de afvalling. Morgen sluit ze haar piste-verhaal af met de omnium.

In het slotnummer gingen Robbe Ghys en Lindsay De Vylder voor een medaille in de ploegkoers. Ze reden een fantastische koers en leken lange tijd op weg naar de wereldtitel. Een spannende eindsprint zorgde echter voor een totale desillusie, België werd zowaar nog 4e. Geen medaille dus voor Ghys en De Vylder, die wel ongelofelijk trots mogen zijn op hun prestatie.

22:03

Vreugde en verdriet lag heel dicht bij elkaar, het mocht niet zijn.

Renaat Schotte
22:01

Het was ongelofelijk spannend op het einde. Robbe Ghys leek ons land even de wereldtitel te bezorgen, maar Nieuw-Zeeland kwam er machtig over.

Zij wonnen de eindsprint en gingen dankzij die 10 punten van plaats 6 naar 3. Nederland en Groot-Brittannië gaan ook nog over Ghys, die in de sprint 4e eindigt. Dat wordt ook het eindresultaat.

22:01

Dit verdienden ze echt niet.

Jules Hesters
21:59

Nederland is wereldkampioen, België 4e

Drama in de eindsprint. Nieuw-Zeeland wint en springt naar een derde plaats. Nederland houdt zijn eerste plaats vast, ook Groot-Brittannië springt over de Belgen. Een 4e plek is het resultaat.

21:59

Nederland komt uit het niks terug, ook de Britten komen terug. Wat is dit spannend.

21:58

Dit is het moment voor de Belgen!

Renaat Schotte
21:58

De Britten, Nederlanders en Denen lossen volledig.

21:58

Nog 1 sprint

De eindsprint komt eraan en deze zal alles beslissen. Als België deze wint is het wereldkampioen, verder wordt het rekenen. Op dit moment hebben onze landgenoten zilver.

21:56

Denemarken en Nederland worden opeens gelost in het peloton. De Belgen wisselen slecht en profiteren niet.

21:55

1 puntje is beter dan niets

21:55

De eindsprint zal beslissen wie wereldkampioen wordt.

Renaat Schotte
21:54

De Vylder toont opnieuw zijn sterke sprint en pakt weer een puntje. Denemarken en Nederland krijgen niks.