Ga naar de inhoud

Union neemt het op tegen Lugano, Genk kan Cukaricki treffen in laatste voorronde Europa League

 ma 7 augustus 2023 12:58

Ook Union en Genk kunnen zich na de loting Europees al beginnen voor te bereiden. Union ontvangt de Zwitsers uit Lugano om zijn Europese campagne te beginnen. Wanneer Genk de dubbel tegen Olympiakos weet te overleven, neemt het het in de laatste voorronde van de Europa League op tegen het Servische Čukarički.

Union hoopt zijn succesvolle Europese campagne van vorig jaar te herhalen. Het springt dit seizoen pas in de laatste voorronde van de Europa League in de dans.

 

De tegenstander die nog in de weg ligt, is het Zwitserse Lugano. De ploeg eindigde vorig jaar als derde in zijn nationale competitie. Het moest enkel Young Boys en Genk-killer Servette voor zich dulden.


Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League door Servette is KRC Genk in de voorronde van de Europa League beland. Het moet eerst nog een dubbele confrontatie met Olympiakos uit Griekenland tot een goed einde brengen.


Lukt het de Genkies om dat klusje te klaren, botst het op de Serviërs van Čukarički in de laatste voorronde van de Europa League. 

 

Genk treft zo oude bekende Mohamed Badamosi, die vroeger bij Kortrijk in de spits speelde, maar dat nu dus bij Čukarički  doet.


De wedstrijden van de laatste Europa League-voorronde vinden plaats op 24 en 31 augustus. Union en Genk beginnen met een thuiswedstrijd.

 

De winnaars plaatsen zich voor de poulefase van de Europa League. Gaan Genk en Union er daarentegen uit in de play-offronde, dan is er nog de groepsfase van de Conference League als vangnet.

loting voorronde Europa League

13:11

Union neemt het op tegen Lugano, Genk kan het Servische Čukarički treffen in laatste voorronde van de Europa League!

13:10

Na een langdradige uitleg over de procedure, rollen de ballen. Het is wachten wanneer de Belgische teams uit de bus vallen.

12:46

De loting is begonnen! Zo laat de organisatie alvast weten dat de wedstrijden van de laatste Europa League-voorronde plaatsvinden op 24 en 31 augustus.

12:13
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:13
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:10

Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League door Servette is KRC Genk in de voorronde van de Europa League beland. Het moet eerst nog een dubbele confrontatie met Olympiakos uit Griekenland tot een goed einde brengen om de laatste voorronde van de Europa League te bereiken.

Union droomt na het succesvolle Europese avontuur van vorig seizoen al van nieuwe Europese successen. Het springt pas in de laatste voorronde van de Europa League in de dans.