Ga naar de inhoud

WK G-baanwielrennen: Sterke prestatie Verschaeren, Vromant kan zich niet plaatsen voor finale

 ma 7 augustus 2023 15:29

Voor de Belgen was het vandaag de laatste dag van het WK G-baanwielrennen. Niels Verschaeren eindigde een sterk omnium met een 3e plek in de 200m tijdrit, Ewoud Vromant kon zich niet plaatsen voor de finale in de 1km tijdrit. Een mooi WK wordt voor de Belgen dus afgesloten met 1 medaille.

Het WK G-baanwielrennen zit erop voor de Belgen. Een geweldig WK, dat voor het eerst live op televisie werd uitgezonden, leverde uiteindelijk 1 medaille op.

 

Het was Niels Verschaeren die enkele dagen geleden voor die medaille zorgde met brons in de 1km tijdrit. Verschaeren werd vandaag opnieuw 3e in de 200m tijdrit, maar voor dat nummer worden geen aparte medailles uitegereikt. Het telt wel mee voor de omnium, maar hierin komt hij niet in aanmerking voor een podiumplaats.

 

Het slotakkoord was voor Ewoud Vromant. Hij wist zich niet te kwalificeren voor de finale van de 1km tijdrit, zijn WK eindigt met een 10e plaats.

belgen op 7 augustus
atleet klasse discipline uitslag
Ewoud Vromant MC2 kwalificaties 1 km trial 10e
Niels Verschaeren MC5 finale 200m tijdrit vliegende start 3e

WK G-baanwielrennen: 07/08

15:48

Einde WK voor Belgen

De middagsessie zit erop en door de uitschakeling van Vromant dus ook het WK voor onze G-Belgen. Het werd een leerrijk WK met enkele sterke prestaties om op terug te blikken.

Vandaag bevestigde Niels Verschaeren zijn sterke vorm met een 3e plaats in de 200m tijdrit met vliegende start. Hij krijgt echter geen medaille hiervoor omdat het deel uitmaakt van de omnium, waarin hij niet op het podium staat. Na zijn bronzen medaille eerder deze week wel weer een sterke prestatie.

Ewoud Vromant mocht ten slotte het WK afronden voor de Belgen, hij kon zich met een 10e tijd niet kwalificeren voor de finale van de 1km tijdrit. Beide landgenoten verleggen nu hun focus naar de weg.

15:30

Vromant: "Op zo een kort nummer krijg je die start niet goedgemaakt"

15:27

Geen finale voor Ewoud Vromant

Zoals verwacht volstond de tijd van Vromant niet voor de finale. Hij eindigt 10e en ziet zijn WK zo vroegtijdig beëindigd.

15:24

De kwalificatierun van Ewoud Vromant op de kilometer

15:18

Voorlopig 6e

Vromant start traag maar maakt dat goed. Hij komt op stoom en gaat zo naar een voorlopige 6e plaats. De topfavoriet komt echter nog in actie in de volgende heat, de kans op een finale lijkt dus klein.

15:17

Vromant staat klaar voor de start, hij rijdt in heat 7 van de 9. De beste 6 gaan door naar de finale.

15:16

Hopelijk krijgt dit nummer in de toekomst een medaille.

Niels Verschaeren
15:16

Opgewekte Niels Verschaeren: "Tevreden met mijn prestatie"

Een erg positieve Niels Verschaeren blikte bij onze reporter terug op zijn 200 meter: "Ik ben tevreden met mijn tijd, ik wist dat top 3 mogelijk was. Ik hoopte te winnen, jammer dat ik 1 tiende tekort kom. Al ben ik dus wel tevreden met mijn prestatie."

"Ik wist van op de trainingen dat ik goed bezig was, het is dan ook leuk om persoonlijke records te rijden. Volgend jaar wil ik nog een stapje beter doen", richt hij zijn blik al op de toekomst.

Verschaeren kreeg geen medaille voor zijn 3e plek, enkel het eindklassement van de omnium krijgt dat. "Als je in de top 3 staat hoop je wel op het podium te mogen. Hopelijk krijgt dit nummer in de toekomst wel een medaille. In de omnium zal het dit WK niet meer lukken."

15:15

Verschaeren: “Wist dat het spannend zou zijn voor plaats 1”

14:58

Ewoud Vromant wil naar finale

In het volgende nummer komt Ewoud Vromant in actie. Hij wil zich kwalificeren voor de finale van de 1km tijdrit.

14:58

Persoonlijk record en 3e plaats voor Niels Verschaeren op de 200m vliegende start

14:49

Er gaat niemand meer onder de tijd van Verschaeren, hij behaalt dus een knappe 3e plaats.

14:47

3e tijd voor Verschaeren

Verschaeren rijdt erg sterk en breekt zijn persoonlijk record. Hij rondt zijn 200m af in 10"682, goed voor een voorlopige 3e tijd. Een medaille in de totale omnium zit er helaas niet meer in.

14:44

Het is aan Verschaeren

Grote rivaal Blaine Hunt zet een kanontijd neer, Verschaeren moet zichzelf overstijgen om daar nog onder te gaan.

14:43

Tijdrijden ligt Verschaeren normaal wel, eerder haalde hij brons op de 1km tijdrit.

14:37

Niels Verschaeren sluit omnium af

De eerste Belg die in actie komt is Niels Verschaeren. Hij rondt zijn omnium af met de 200m tijdrit met vliegende start.

Het is het enige nummers waarbij geen aparte medailles worden uitgedeeld, alleen de eindnotering van de omnium is van belang.

14:26

Laatste dag G-baanwielrennen

Welkom terug in Glasgow voor de laatste dag G-baanwielrennen met Belgen. In deze middagsessie komen Niels Verschaeren en Ewoud Vromant in actie. Verschaeren rijdt al over enkele minuten.

Vanavond sluit Ewoud Vromant dit WK voor ons land af.