Ga naar de inhoud

WK G-baanwielrennen: Belgische renners sneuvelen allemaal in de kwalificaties

 wo 2 augustus 2023 23:50
Ewoud Vromant had af te rekenen met pech.
Ewoud Vromant had af te rekenen met pech.

Op het WK G-baanwielrennen in Glasgow hebben de Belgen op dag 1 niet voor een uitschieter kunnen zorgen. Vooral Ewoud Vromant was ontgoocheld: hij had af te rekenen met materiaalpech.

belgen op 2 augustus
atleet klasse discipline uitslag
Niels Verschaeren MC5 kwalificaties 4km ind. achtervolging 14e (out)
Louis Clincke en Jarno Thierens MC4 kwalificaties 4 km ind. achtervolging 6e (out)
Milan Thomas en Jonas Goeman MB kwalificaties 4 km ind. achtervolging 7e (out)
Ewoud Vromant MC2 kwalificaties 3km ind. achtervolging 7e (out)
Diederick Schelfhout MC3 kwalificaties 3km ind. achtervolging
16e (out)

WK G-baanwielrenen: 02/08

23:52

Geen Belgische uitschieters

Ewoud Vromant (MC2) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de eindstrijd van de 3 km individuele achtervolging.

De 39-jarige Belg, de wereldkampioen van 2020, werd 7e in de kwalificaties nadat hij te kampen kreeg met een leegloper. Intussen reed zijn Franse concurrent een wereldrecord.

In dezelfde discipline kon ook Diederickx Schelfhout (MC3) zich niet plaatsen voor de finale. Schelfhout was 16e in de kwalificaties.

Louis Clincke en Jarno Thierens (MC4), Niels Verschaeren (MC5) en het duo Milan Thomas en Jonas Goeman (MB) raakten dan weer niet door de kwalificaties op de 4 km individuele achtervolging.  

23:51

Ewoud Vromant: "Voelde leegloper al in 1e bocht"

23:50

Vromant: "Ben helemaal niks met 7e plaats"

"Ik had een leegloper, ik voelde het al na de 1e bocht", zuchtte Ewoud Vromant na de kwalificaties in de 3 km individuele achtervolging. "Ik weet niet wat er gebeurd is. Hij moet al plat gestaan hebben bij de start."

"Ik kon het wel houden en ik heb doorgereden tot het einde van de race, maar de tijd is er absoluut niet. Tegen beter weten in heb ik er nog het beste van proberen te maken. Maar met die 7e plaats ben ik helemaal niks."

Vromant mikt dit WK wielrennen vooral nog op de tijdrit op de weg. "Daarin ben ik regerend wereldkampioen. Daar kijk ik nu vooral naar uit."

22:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:22

Niels Verschaeren: "Geen extra zenuwen omdat ik eerste Belg was"

22:21

Niels Verschaeren: "Test met oog op zaterdag"

Niels Verschaeren mocht woensdag als allereerste Belg de spits afbijten op het WK wielrennen. "Dat is leuk natuurlijk. Ik denk dat het een unieke ervaring is voor iedereen dat het hier een gemengd is", lachte onze landgenoot.

Verschaeren werd op de 1e dag 14 in de achtervolging, niet zijn hoofddoel op dit WK. "Ik ben sprinter en kilometerrijder, dus voor mij was dit meer een test en een voorbereiding met het oog op zaterdag."

"Het is wel een unieke ervaring dat iedereen hier door elkaar loopt en het is leuk om ook op wedstrijd eens kennis te maken met de valide renners. Het is eens iets anders."

22:20
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:15

Remko Meeusen: "We hebben grote ambities met België"

22:14

Ik wil geen extra druk op de schouders van de renners leggen, maar ik heb wel een aantal medailles in mijn hoofd. We proberen gewoon het onderste uit de kan te halen en zoveel mogelijk goeie prestaties te leveren.

Paracycling bondscoach Remko Meeusen