Ga naar de inhoud

Liveblog Europese Spelen: kajakkers Peters/Sikkens 6e in finale, 3x3 Lions verliezen weer van Letland

 do 22 juni 2023 17:11
Peters en Sikkens
Artuur Peters en Bram Sikkens eindigden 6e in de A-finale van de 500 meter.

Krakau is van 21 juni tot 2 juli het decor voor de 3e editie van de Europese Spelen. Op deze pagina volgen we de prestaties van de Belgen in Polen op donderdag 22 juni.

Belgen op 22/06
artistiek zwemmen Renaud Barral/Lia Ingenito gemengd duet technisch 6e
3x3 basketbal Belgian Lions België - Slovenië 21-8
    België - Letland 16-21
kajak Artuur Peters/Bram Sikkens K2 500m 6e
padel Maxime Deloyer/Bram Coene mannen dubbel out in 2e ronde
  Jérôme Peeters/François Azzola mannen dubbel naar kwartfinale
  Helena Wyckaert/An-Sophie Mestach vrouwen dubbel naar kwartfinale
  François Azzola/Dorien Cuypers dubbel gemengd out in 1e ronde

Europese Spelen - 22 juni

20:06

Donkor: "Geen voordeel om niet te kunnen wisselen"

18:30

Vrijdag moeten we gewoon winnen tegen Spanje. Het is een ploeg die niet van ons niveau is. Wij speelden nog niet tegen hen, maar we zagen ze wel al vaker spelen. Het moet lukken, simpel. We zijn niet naar hier gekomen om in de groepsfase uitgeschakeld te worden. Natuurlijk is het een opdoffer wat er met Caspar is gebeurd, maar wij moeten ons voor de kwartfinales kunnen plaatsen.

Dennis Donkor
18:29

Het is moeilijk te zeggen of we met Caspar hadden gewonnen, maar sowieso ben je op het einde van de match dan wel een stuk frisser. We gaan het niet als een excuus gebruiken, maar het is wel een nadeel.

Dennis Donkor
17:09

Letland is weer de boeman van de Lions

De 3x3 Belgian Lions hebben hun tweede groepswedstrijd verloren. Regerend olympisch kampioen Letland won met 16-21. Eerder deze maand botsten de Belgen op het WK in de achtste finales ook al op de Letten. Vrijdag (16.35 u) spelen de Belgen hun laatste poulematch tegen Spanje. 


16:40
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:09

Geen succes in gemengd dubbel

François Azzola en Dorien Cuypers zijn uitgeschakeld in de eerste ronde van het gemengd dubbel in de padelcompetitie.

De Belgen verloren met 2-1 van de Italianen Marco Cassetta en Giulia Sussarello. De setstanden waren 6-4, 4-6 en 6-2.

Ook Helena Wyckaert en Bram Coene, het andere Belgische duo in het gemengd dubbel, verloor donderdag in de eerste ronde.

16:09

Pech voor de 3x3 Lions

De 3x3 Belgian Lions hebben vanmiddag hun eerste match gewonnen, maar er is ook een domper op de feestvreugde.

Caspar Augustijnen haakt af voor de rest van de competitie op de Europese Spelen. Dat is het gevolg van een blessure aan zijn knie die hij opliep tijdens de eerste poule-wedstrijd tegen Slovenië. Verder medisch onderzoek volgt.

Team Belgium zal de rest van het toernooi spelen met 3 spelers. Er mag geen vervanger opgeroepen worden.

15:28

Kajakkers Peters en Sikkens eindigen 6e

Artuur Peters en Bram Sikkens in de A-finale van de K2 500 meter op de 6e plaats geëindigd. In het kajak gelden de Europese Spelen ook als EK.

Halverwege lagen Peters en Sikkens op de 5e plaats, in het tweede deel gaven ze nog een plaatsje prijs. De Belgen waren 1"845 trager dan het winnende Oekraïense duo (1'28"928).

Op het vorige EK waren Peters en Sikkens 8e geworden.

15:27

Ik ben heel tevreden, we konden niet beter beginnen. We komen van ver en 6e is ons beste resultaat tot nu toe. Dit geeft enorm veel vertrouwen.

Bram Sikkens (K2)
15:26

Dat we nu al meekunnen met de top wil veel zeggen. We komen er steeds dichter bij, stapje voor stapje.

Artuur Peters (K2)
15:25

Peters en Sikkens na hun 6e plaats: "Heel tevreden"

14:45

Donkor loodst Belgian Lions naar eerste zege

De 3x3 Belgian Lions hebben hun eerste horde op de Europese Spelen vlot genomen. Tegen Slovenië werd het in de eerste groepswedstrijd 21-8.

Uitblinker was Dennis Donkor. Die maakte na een vroege Belgische voorsprong (8-4) maar liefst 10 punten op een rij. De grote kloof was geslagen en Donkor maakte het uiteindelijk zelf af met een nieuwe tweepunter: 21-8.

Later vandaag staat ook de tweede groepsmatch op het programma, dan nemen de Belgen het op tegen Letland. Morgen sluit België de groepsfase af met een duel tegen Spanje.

12:07
Lisa Ingenito en Renaud Barral
12:06

Synhroonzwemmers Barral/Ingenito balen na "klein foutje"

Renaud Barral (35) en Lisa Ingenito (24) waren niet helemaal tevreden met hun 6e plek vandaag in de technische routine voor gemengde duo's. "We hoopten toch op iets meer", reageerde Ingenito.

"Op het einde hebben we een klein foutje gemaakt, dat kostte ons wellicht 2 plaatsen. Met de nieuwe regels kunnen de posities heel snel wisselen. Het minste foutje wordt bestraft. Maar we zijn toch ook tevreden dat we goed gepresteerd hebben."

"We voelden ons goed in het water, dat is echt belangrijk. Het was een degelijke prestatie", vult Barral aan.

Synchroonzwemmen is een olympische sport, maar de gemengde duocompetitie staat niet op de kalender van de Spelen.

De Belgen, die allebei hun sport combineren met een voltijdse dagtaak, zijn niettemin blij dat ze hun kunsten mogen tonen op de Europese Spelen. "Het is de eerste keer dat de gemengde duocompetitie in het programma wordt opgenomen , misschien maakt het over vijf jaar wel deel uit van de Olympische Spelen", zegt Ingenito.

Het duo heeft nu een dag vrij voor de tweede competitie, de vrije routine van zaterdag. "Het is belangrijk om snel de knop om te draaien. Het zijn toch andere routines, andere inspanningen."

11:25

België 6e in technische routine artistiek zwemmen

Renaud Barral en Lisa Ingenito hebben de 6e plaats belegd (op 8) in de technische routine voor gemengde duo's.

Op de competitiesite in Oswiecim kregen Barral en Ingenito een score van 173.0366 punten achter hun naam. Daarmee scoorden ze 69.3233 punten minder dan de Italianen Giorgio Minisini en Lucrezia Ruggiero, die met 242.3599 de eerste plaats behaalden.

De Spanjaarden Dennis Gonzalez Boneu en Emma Garcia Garcia (216.5867) werden tweede, de Britten Ranjuo Tomblin en Beatrice Crass (203.4916) derde.

Zaterdag komen Barral en Ingenito nog in actie in de vrije routine. De wedstrijden in Polen gelden ook als EK.

Barral en Ingenito schonken België dit voorjaar met brons op de wereldbeker in Canada een allereerste medaille op internationaal niveau in het synchroonzwemmen. Vorig jaar greep het Belgische duo op het EK twee keer nipt naast een medaille, met een vierde en vijfde plaats.