Sterke Belgian Cats laten in oefenwedstrijd geen spaander heel van slap China

De Belgian Cats waren meer dan een maatje te groot voor China.

De Belgian Cats stomen zich klaar voor het EK basketbal, dat volgend maand plaatsvindt in Israël en Slovenië. We volgen de EK-voorbereiding van de Belgische basketbalvrouwen op deze pagina.

oefenprogramma Belgian Cats
Servië België 64-66
Servië België 67-58
België Griekenland 83-60
België Griekenland 86-57
Turkije België 65-84
Spanje België 72-54
België China 90-55
België China 10/06, in Leuven

EK-voorbereiding Belgian Cats

 1. 13 uur 31. Opvallende teambuilding: Belgian Cats gaan schapen drijven.

  Opvallende teambuilding: Belgian Cats gaan schapen drijven

 2. 13 uur . Belgian Cats kloppen China in oefenmatch.

  Belgian Cats kloppen China in oefenmatch

 3. 09-06-2023.
 4. 22 uur 07. Belgian Cats walsen over China. De Belgian Cats hebben hun eerste van 2 oefenmatchen tegen China met ruim verschil gewonnen. In Kortrijk kregen de Chinezen een 90-55-nederlaag om de oren. China is de vicewereldkampioen, maar van het team dat vorig jaar zilver veroverde op het WK traden donderdagavond in de Lange Munte slechts 4 speelsters aan. Een slordig spelend China was op geen enkel moment een partij voor een sterk België, dat heel veel defensieve druk zette en in aanval secuur afwerkte. Bij de rust was het verschil al opgelopen tot 25 punten: 46-21. Na de rust kon bondscoach Méziane naar hartenlust experimenteren, maar het spel leed daar niet onder. Iedereen deed zijn duit in het zakje en de kloof werd alleen maar groter. Eindstand: 90-55. Zaterdag spelen de Belgian Cats opnieuw tegen China, dan in een uitverkochte Sportoase in Leuven. Het wordt de laatste oefenmatch voor de Belgische vrouwen, die volgende week donderdag in Tel-Aviv hun EK openen tegen Israël. .
 5. 22 uur 06. België - China 90-55 (rust: 46-21). Quarters: 21-17, 25-4, 17-22, 27-12 België: Meesseman 17, Allemand 15, Vanloo 13, Linskens 8, Lisowa 8, Becky Massey 8, Delaere 6, Billie Massey 5, Mununga 5, Resimont 3, Geldof 2 .
 6. 08-06-2023.
 7. 23 uur . Cats verliezen van Spanje. Daags na de oefenzege tegen Turkije hebben de Belgian Cats in Cordoba verloren van wereldtopper Spanje, het nummer vier van de wereld. Tijdens de rust was het verschil beperkt (34-29), maar nadien liepen de Spanjaarden verder uit. Uiteindelijk gingen de speelsters van bondscoach Rachid Meziane met 72-54 onderuit. Emma Meesseman speelde uit voorzorg maar 10 minuten mee, Kyara Linskens bleef de volledige wedstrijd aan de kant. De Cats keren weldra terug naar België, waar ze donderdag in Kortrijk een nieuwe oefenpot spelen tegen China, het nummer twee van de wereld. Zaterdag besluiten ze hun oefencampagne in de Leuvense Sportoase met een nieuwe wedstrijd tegen China. Punten België: Mununga 14, Vanloo 12, Allemand 9, Delaere 6, Lisowa 4, Meesseman 4, Resimont 3, Becky Massey 2 .
 8. 04-06-2023.
 9. 22 uur 46. Weer een ruime zege voor de Cats. De Belgian Cats hebben op hun weg naar het EK ook Turkije ingeblikt. Vooral na de rust waren de Belgen dominant. Na twee quarters stond het nog maar 33-39 in het voordeel van de Cats, uiteindelijk werd het 84-65. Morgen wacht een grotere test. Dan spelen de Belgen tegen Spanje.  .
 10. 03-06-2023.
 11. 17 uur 59. Griekenland is opnieuw een maatje te klein. Net als 2 dagen geleden hebben de Belgian Cats zondag gewonnen van Griekenland in een oefenwedstrijd. In Eigenbrakel was het verschil nog iets groter dan vrijdag: 86-57. Dankzij een ultieme score van Mununga stond er nog bijna een verschil van 30 punten op het bord. Het publiek genoot met volle teugen van de buzzerbeater, ook al bleek het net geen driepunter, wel een tweepunter. De Belgian Cats trekken komende week naar Spanje voor hun tweede buitenlandse stage in deze EK-voorbereiding. In Cordoba zullen ze zaterdag oefenen tegen Turkije en zondag tegen Spanje. .
 12. 17 uur 58. België - Griekenland 86-57 (rust: 45-33). Quarters: 22-13, 23-20, 16-15, 25-9 België: Vanloo 22, Linskens 19, Meesseman 18, Geldof 8, Mununga 7, Becky Massey 4, Delaere 3, Ramette 3, Joris 2. Bah, Lisowa en Billie Massey scoorden niet. .
 13. 17 uur 57. Herbekijk hier de wedstrijd:.

  Herbekijk hier de wedstrijd:

 14. 28-05-2023.
 15. 22 uur 12. Simpele oefenzege voor de Cats. De Griekse vrouwen hebben in hun eerste van twee oefenmatchen op Belgische bodem niet veel in de pap kunnen brokkelen tegen de Belgian Cats. Bij de rust stonden ze al 13 punten in het krijt: 42-29. Omdat de Belgen in het 4e kwart iets lakser en onzorgvuldiger waren, leek het erop dat Griekenland de schade nog min of meer kon beperken. Maar een Belgisch slotoffensief zorgde er alsnog voor dat het verschil aanzienlijk was: 83-60. Zondag treffen België en Griekenland elkaar opnieuw, maar dan in Eigenbrakel. .
 16. 22 uur 11. Ik ben heel tevreden over het enthousiasme en het tempo dat de speelsters vanaf het begin hebben opgelegd. Defensief waren ze agressief en offensief kwam het gevaar van overal. Alle speelsters hebben kunnen scoren. Er waren ook enkele zwakkere punten, maar daar moeten we nu aan werken. Bondscoach Rachid Méziane.
 17. 21 uur 50. Herbekijk hieronder de wedstrijd.

  Herbekijk hieronder de wedstrijd

 18. 16 uur 45. Vanavond eerste oefenduel op Belgische bodem (19.45 uur). Na een dubbele confrontatie in en tegen Servië keerden de Belgian Cats naar huis met een zege en een nederlaag. Emma Meesseman nam een jonge Belgische ploeg op sleeptouw. Vanavond is de nationale ploeg compleet en werkt het de eerste wedstrijd af van een tweeluik tegen Griekenlad. De wedstrijd kunt u hier volgen met livestream vanaf 19.45 uur. .
 19. 16 uur 43. Het is moeilijk om nu al te weten waar de ploeg staat. Tegen Servië waren we nog niet compleet. Emma Meesseman.
 20. 16 uur 23. Clubtransfers Belgian Cats. Tijdens de EK-voorbereiding kregen enkele Cats te horen dat ze volgend jaar naar andere oorden zouden trekken. Zo versierde Antonia Delaere een toptransfer van het Italiaanse Venezia naar het Spaanse Avenida. Becky Massey verlaat Madrid en haar tweelingzus. Waar haar toekomst ligt, weet ze nog niet. Vandaag raakte ook bekend dat Hind Ben Abdelkader Villeneuve verlaat. De ploeg van bondscoach Rachid Méziane verloor de finale van de play-offs van Lyon, met Julie Allemand. Dat was het laatste wapenfeit van Ben Abdelkader bij de vicekampioen. Waar zij volgend jaar speelt, is ook nog niet duidelijk. .