Ga naar de inhoud

Geen mobilhome, maar een bestelwagen voor Jens Adams: "Ik kies in mijn bedrijf zelf hoe ik mijn budget verdeel"

Jens Adams is een atypische veldrijder in het profcircuit. De renner uit Rijkevorsel ligt niet onder contract bij een ploeg, maar is met zijn eenmansploeg Chocovit Cycling Team zijn eigen baas. Dat heeft tal van voordelen, maar geeft toch ook wat stress. Sporza reed mee met zijn camionette naar het BK in Lokeren.

Geen behoefte aan een mobilhome van Pauwels-Sauzen, Baloise-Trek Lions of Crelan bij Jens Adams. De renner uit Rijkevorsel ploetert helemaal op zijn manier door het veldritseizoen. In tegenstelling tot de meeste profs zit hij niet bij een ploeg en dat zint hem wel. 

 

"Ik bekijk het als een klein bedrijfje", zegt Adams. "Ik ben de renner, maar je hebt mensen nodig die je begeleiden om bijvoorbeeld de fietsen te poetsen en aan te geven in de materiaalpost. Het is een bedrijfje dat geleid wordt door mezelf."

De zoektocht naar een nieuwe sponsor

Op dit moment prijkt er Chocovit op de maagdelijk witte trui van zijn eenmansploeg. Maar binnenkort wordt het wel zoeken naar een nieuw contract. 

 

Jens Adams: "Wat ik verwacht van een sponsor? Dat hij budget geeft voor mijn loon, mijn materiaal en mijn stages. Ik beslis zelf welke financiën naar welk deel gaan. Maar het budget moet er wel zijn natuurlijk."

 

Jens Adams: "Tot einde februari loopt mijn huidige overeenkomst, ik ben nu volop aan het zoeken. Dat is niet gemakkelijk en ik doe er hard mijn best voor. Hopelijk komt het in orde."

 

"Ik heb er lang geen stress voor gehad, maar nu begint dat toch te komen. Ik heb nog maar anderhalve maand."

Ik ben wel professioneel met mijn vak bezig, maar het rock-'n-roll-gehalte mag er wel zijn.

Jens Adams

Verplaatsen doet Jens Adams zich met zijn eigen bestelwagen. 

 

"Zelfs de verplaatsing naar Val Di Sole", vertelt de 30-jarige crosser. "Alles wat ik nodig heb zit erin: 4 fietsen, 8 sets wielen, een verwarming, een toilet en materiaal om fietsen te poetsen."

 

"Ik spendeer liever geld aan stages en een loon dan aan mobilhome die ik niet noodzakelijk vind." 

 

Al brengt hem dat niet altijd de luxe die een normale profrenner wel gewend is. 

 

"Organisatoren moeten kleedkamers voorzien, maar niet iedereen doet die moeite en dan is het primitief. Dan zit ik in de koffer mezelf te wassen. Ik ben wel professioneel met mijn vak bezig, maar het rock-'n-roll-gehalte mag er wel

zijn", lacht Adams, die 6e werd op het BK in Lokeren.