Ga naar de inhoud

Red Lions sluiten Spaanse stage af met 5e oefenzege op een rij: 3-0 tegen Duitsland

Alexander Hendrickx (archieffoto) was goed voor 2 van de 3 goals tegen Duitsland.

De Red Lions verdedigen volgende maand in India (13-29 januari) hun wereldtitel. Op de voorbereidende stage in Andalusië, in Spanje, werken ze een reeks oefenduels af. Hier kunt u terecht voor de uitslagen.

oefenmatchen
België Zuid-Korea 6-2
België Wales 7-2
België Japan 4-2
België Spanje 5-0
België Duitsland 3-0

WK-voorbereiding Red Lions

spinner
  1. 18 uur 26. België verslaat ook Duitsland. De Belgische hockeymannen zijn klaar voor een tweede wereldtitel op een rij. De stage in Spanje werd afgesloten met een oefenmatch tegen Duitsland, de nummer 4 van de wereld en straks ook tegenstander van de Red Lions in hun WK-groep. Het werd, net als in hun voorbije 4 oefenmatchen, een overtuigende zege. Twee strafcorners van Alexander Hendrickx werden afgewisseld met een doelpunt van Tom Boon. Eindstand: 3-0. .
  2. 18 uur 25. De Duitsers domineerden ons in het begin van de wedstrijd en kregen ook een paar mooie kansen (gered door doelman Vanasch, red). Wij scoorden vervolgens bij onze eerste kans. Victor Wegnez.
  3. 20-12-2022.
  4. 22 uur 01. Ook Spanje gaat voor de bijl. De Red Lions (FIH-2) blijven de zeges aan elkaar rijgen tijdens hun WK-voorbereidingstage. In San Fernando (Andalusië) moest zondagavond Spanje (FIH-8) met 5-0 voor de bijl. Tanguy Cosyns, Loïck Luypaert, Gauthier Boccard, Arthur Van Doren en Victor Wegnez scoorden. Eerder wonnen de Lions al van Zuid-Korea (6-2), Wales (7-2) en Japan (4-2). Dinsdag sluiten ze hun stage af met een duel tegen Duitsland (FIH-4).  België verdedigt binnenkort in India zijn wereldtitel uit 2018. Op 14 januari beginnen de Red Lions eraan tegen Zuid-Korea (FIH-10). Daarna treffen ze in hun groep Duitsland en Japan (FIH-16). Leuk weetje: de wedstrijd werd afgewerkt tijdens de finale van het WK voetbal. De Lions schakelden voor en na de partij allemaal hun telefoon uit en keken na de wedstrijd samen naar de finale. .
  5. 18-12-2022.
  6. 19 uur 22. België - Japan 4-2. De Belgische mannen hebben Japan verslagen in hun derde voorbereidingsmatch in aanloop naar het WK hockey van volgende maand in India. Het werd 4-2 op oefenkamp in Spanje. Alexander Hendrickx (2), Felix Denayer en Tanguy Cosyns maakten de doelpunten tegen de WK-tegenstander. Morgen oefenen de Red Lions tegen Spanje, dinsdag sluiten ze hun stage af tegen Duitsland. .
  7. 17-12-2022.
  8. 21 uur 26. Red Lions verslaan Wales op stage in Spanje. De Red Lions brulden Wales omver in de tweede voorbereidingsmatch in aanloop naar het WK hockey van volgende maand in India. Het werd 7-2 in San Fernando, nabij Cadiz in Spanje, waar de Belgen op stage zijn. De Belgische hockeyploeg won zondag al met 6-2 van Zuid-Korea, de eerste van zes oefenmatchen in Spanje. De Red Lions spelen de komende dagen nog tegen Frankrijk (donderdag), Japan (zaterdag), Spanje (zondag) en Duitsland (volgende week dinsdag). Op 21 december, daags na de laatste oefenmatch, eindigt de stage.  België verdedigt zijn wereldtitel uit 2018 in India. Op 14 januari beginnen ze eraan tegen Zuid-Korea. Daarna treffen ze in hun groep Duitsland en Japan. .
  9. 13-12-2022.
  10. 17 uur 33. Red Lions winnen eerste oefenduel tegen Zuid-Korea. Onze hockeyers hebben gisteren hun eerste van 6 oefenduels afgewerkt op stage in Andalusië. Ze versloegen Zuid-Korea met 6-2, Sébastien Dockier scoorde 2 keer. De Red Lions spelen dinsdag opnieuw tegen Wales.  .