Zesdaagse van Gent: De Vylder en Ghys leiden na tweede nacht

  Lindsay De Vylder en Robbe Ghys in actie.

  Op dag 2 van de Zesdaagse van Gent wordt stilaan duidelijk wie over een krachtige motor beschikt in 't Kuipke. De Vylder en Ghys sprokkelen punten bij de vleet, Keisse en De Buyst moeten het tactischer aanpakken. Lees hier een stand van zaken. 

  Stand Zesdaagse Gent
  1. De Vylder/Ghys (Bel) 128  
  2. Van den Bossche/Havik (Bel/Ned) 123  
  3. Hoppezak/Heijnen (Ned)
  110 +1
  4. Hesters/Teutenberg (Bel/Dui)
  95 +1
  5. Keisse/De Buyst (Bel) 63 +1
  6. Kluge/Reinhardt (Dui) 34 +1
  7. Hayter/Wright (GBr) 59 +2
  8. Van Schip/Dens (Ned/Bel) 96 +4

  Zesdaagse Gent: dag 2

  1. 14 uur 07. De Vylder en Ghys nemen de leiding over in de Zesdaagse van Gent.

   De Vylder en Ghys nemen de leiding over in de Zesdaagse van Gent

  2. 07 uur 03. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys leiden na de tweede nacht. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys zijn de leiders na de tweede nacht van de Zesdaagse van Gent. Het Belgische tweetal totaliseerde 128 punten. In dezelfde ronde staat het Belgisch-Nederlandse duo Fabio Van Den Bossche met Yoeri Havik. Zij sprokkelden 123 punten. Op één ronde volgen vier koppels. Dat zijn de Nederlanders Vincent Hoppezak/Philip Heijnen (110 punten), Jules Hesters met de Duitser Tim Torn Teutenberg (95 punten), de Belgen Iljo Keisse/Jasper De Buyst (63 punten) en de Duitse Europese kampioenen ploegkoers Roger Kluge met Theo Reinhardt (34 punten).  .
  3. 06 uur 58. Tuur Dens en Jan Willem van Schip vestigen nieuw baanrecord. Na het baanrecord van Lindsay De Vylder en Robbe Ghys op de baanronde van 166,66 meter heeft het Belgisch-Nederlandse koppel Tuur Dens-Jan Willem van Schip het baanrecord verbeterd op de 500 meter. Zij legden tijdens de openingsavond van de 81e Genste zesdaagse de 500 meter af in een tijd van 26"496. Het oude baanrecord (26"595) stond sinds 16 november 2017 op naam van Moreno De Pauw en Kenny De Ketele. Woensdagnacht reden Tuur Dens en Jan Willem van Schip de 500 meter in een tijd van 26"464 en stelden zo hun eigen record scherp. .
  4. 17-11-2022.
  5. 23 uur 24. G-sporters Griet Hoet en Anneleen Monsieur zwaaien af op de Gentse piste.

   G-sporters Griet Hoet en Anneleen Monsieur zwaaien af op de Gentse piste

  6. 23 uur 23. Robbe Ghys: "Klaar voor de stap hogerop bij Alpecin-Deceuninck".

   Robbe Ghys: "Klaar voor de stap hogerop bij Alpecin-Deceuninck"

  7. 23 uur 23. Robbe Ghys en Lindsay De Vylder maken indruk. Voorlopig staan ze aan de leiding. In de snelle nummers stelen ze de show. "Ik zag het wel aankomen", zegt Ghys over zijn pijlsnel maatje, na vanavond eigenaar van het baanrecord in Gent. "Ik had nooit durven te dromen van het baanrecord, maar Lindsay is indrukwekkend snel." "Ik moet hem af en toe rustig houden. Af en toe steek ik hem in zijn kot en dan haal ik er hem weer uit. Ik stuur hem wat bij, maar hij doet het voortreffelijk goed." .
  8. 23 uur 21. Lindsay De Vylder: "Robbe Ghys geeft me veel rust en dat heb ik nodig".

   Lindsay De Vylder: "Robbe Ghys geeft me veel rust en dat heb ik nodig"

  9. 23 uur 20. Het baanrecord? Kicken! Ik had het niet verwacht. Ik heb hier zelf nog met Moreno De Pauw gereden. Het is een eer om zijn record te verbeteren. . Lindsay De Vylder.
  10. 22 uur 27. Kluge met ultieme versnelling over Keisse in eerste ploegkoers. De eerste ploegkoers van de avond staat in de boeken. In een geanimeerde madison hebben de koppels elkaar stevig afgetast. Jasper De Buyst lanceerde Iljo Keisse richting de slotsprint, maar Roger Kluge ging er met zijn grote motor nog net over. De Duitsers - Europees kampioen in dit onderdeel - zijn meer dan in orde.  .
  11. 21 uur 39. De Vylder knalt naar baanrecord. Man in vorm Lindsay De Vylder heeft voor een knalmoment gezorgd in 't Kuipje. Hij veegde het 5 jaar oude baanrecord van Moreno De Pauw van de tabellen. De Vylder zette een tijd neer van 8"406, goed voor een gemiddelde van 71,092 km/u. .
  12. 21 uur 38. Ewoud Vromant: "Paracycling meer op kaart gezet door werelduurrecord".

   Ewoud Vromant: "Paracycling meer op kaart gezet door werelduurrecord"

  13. 21 uur 01. Straf sprintje brengt De Vylder/Ghys op kop. Havik en Van den Bossche zijn hun leidersplek kwijt in de Gentse Zesdaagse. In de ploegafvalling mochten Van den Bossche en De Vylder sprinten voor de zege. Van den Bossche leek op weg naar de winst, maar na een knappe remonte snelde De Vylder hem nog voorbij. Keisse en De Buyst moesten vrede nemen met de 6e plek. .
  14. 20 uur 58. De Vylder wint 2e puntenkoers. Meer spanning in de 2e puntenkoers van de avond. Lindsay De Vylder hield maar net Silvan Dillier af. Dankzij die zege naderen de Vylder en Ghys in het klassement tot op 2 punten van het kopduo Van den Bossche/Havik. .
  15. 20 uur 40. Maak kennis met Stan en Tuur Dens, broers op de piste in 't Kuipke.

   Maak kennis met Stan en Tuur Dens, broers op de piste in 't Kuipke

  16. 20 uur 37. Hesters wint 1e puntenkoers. De eerste puntenkoers van de avond was koren op de molen van Jules Hesters. De Gentse thuisrijder haalde het met ruime voorsprong op de Nederlander Heijnen en Iljo Keisse.  .