Ga naar de inhoud

BNXT League: Mechelen pakt scalp van Limburg United, ook Oostende en Aalst winnen

Even wissel van de macht in de BNXT-League basketbal. Mechelen heeft Limburg United zijn eerste nederlaag aangesmeerd. Ook Leuven, Oostende en Aalst lieten zich niet ringeloren. Lees het verslag van de vijfde speeldag hieronder.

bnxt league
23:57
Verslag van Charleroi - Aalst
23:56
Verslag van Oostende - Luik
23:55
Round-up BNXT-League op vrijdag

Filou Oostende heeft op de vijfde speeldag van de BNXT-League een vlotte zege behaald. De Belgische kampioen versloeg aan de kust Luik met 108-62. Oostende had bij de rust (61-39) al zijn schaapjes op het droge. Breein Tyree en Haris Bratanovic blonken bij de kustploeg uit met achttien punten.


Mechelen smeerde na overtime leider Limburg United (91-99) een eerste verlies aan. Limburg en de Kangoeroes hielden elkaar stevig in de tang na de reguliere speeltijd (82-82). In de overtime (9-17) trokken de Kangoeroes, die op een sterke Brian Fobbs (29 punten) konden rekenen, het laken naar zich toe. 


Spirou Charleroi ging tot slot in eigen huis ten onder tegen Okapi Aalst. De Ajuinen haalden het met 74-93.


In de stand blijft Limburg United wel koploper met negen punten voor op Charleroi (8), Mechelen (8), Oostende (7 uit 4 wedstrijden), Bergen (7 uit 4 wedstrijden), Leuven (7) en Aalst (7). Brussels telt zes punten, net als Luik. Antwerp staat laatste met vier punten, maar heeft slechts drie wedstrijden op de teller.


23:50
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
02/11/22
22:35
Leuven - Brussel: 69-53

Quarters: 15-17, 16-8, 25-12, 16-16

Topschutter Leuven: Skipper-Brown 22 punten

Topschutter Brussel: Tumba 14 punten