Ga naar de inhoud

WK turnen: Luka Van den Keybus slingert zich naar de allroundfinale in Liverpool

Met een 22e plaats en 79,799 punten in de kwalificaties slaagde Luka Van den Keybus vandaag in zijn opzet om de allroundfinale te halen op het WK turnen. Een individuele finaleplaats was voor de rest van de Belgen te hoog gegrepen in Liverpool.

Het Belgische mannenteam trok slechts met vier naar het WK turnen in Liverpool. De teamambities waren vooraf dan ook niet heel uitgesproken.

 

Het was vooral hopen op een individuele allroundfinale, want Noah Kuavita had vooraf last van "twisties" en moest zo zijn hoop op een finale aan de rekstok al snel opbergen.

 

Luka Van Den Keybus belichaamde die hoop dan maar voor de Belgen. "Mijn WK is geslaagd als ik de 80 punten en de allroundfinale haal", vertelde hij in aanloop naar Liverpool. 

 

Met een 22e plaats en 79,799 punten in de kwalificaties slaagde hij ook in zijn eerste opzet. Voor de rest lukte het geen enkele andere Belg om zich in de top 24 te plaatsen. Zo viel het kwartet 1 voor 1 van het paard met bogen. Ook een finale op het toestel was vandaag te hoog gegrepen.

 

In de 6e en laatste subdivisie van de dag behaalde het Belgische team - Maxime Gentges, Takumi Onoshima, Luka Van Den Keybus en Noah Kuavita - collectief uiteindelijk 237,228 punten. Het mannenteam eindigde daarmee als 16e van de 24 landen. 

 

Alleen de beste acht plaatsen zich voor de finale van woensdag en krijgen al een ticket voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in Antwerpen. Japan behaalde de beste score (260,695) en de Japanner Wataru Tanigawa was de beste in de kwalificaties (84,731).

WK turnen
23:56
Van den Keybus naar allroundfinale!

Met een 22e en 79,799 punten in de kwalificaties slaagde Luka Van den Keybus in zijn opzet om de allroundfinale te halen. Voor de rest slaagde geen enkele Belg erin om zich in de top 24 te plaatsen. Zo viel het kwartet 1 voor 1 van het paard met bogen. Ook een finale op het toestel was vandaag te hoog gegrepen.


23:32
De brugoefening van Luka Van den Keybus
23:32

"Mijn WK is geslaagd als ik 80 en de allroundfinale haal", vertelde Luka Van den Keybus in aanloop naar Liverpool. Na de sprong is onze landgenoot nog steeds in de running om die doelstellingen waar te maken.

23:17
Noah Kuavita op de sprong
23:12
Luka van den Keybus op de sprong
23:00
Noah Kuavita
22:45
Maxime Gentges
22:45
De uitslag van de Belgen op het paard
22:43
Takumi Onoshima raakt van het paard af tijdens zijn oefening
22:42
4x paard met bogen, 4x een valpartij

Ook Onoshima kan het tij niet keren. Hij gaat zijn ploegmakkers achterna en valt tijdens zijn oefening.

22:41
Luka Van den Keybus
22:40

Pech alom bij het paard met bogen. Voorlopig zijn er drie Belgen aan de beurt geweest, maar zonder veel succes. Zowel Kuavita, Gentges als Van den Keybus vallen van het paard.

22:36
De uitslag van de Belgen op de ringen
22:35
Takumi Onoshima
22:35
De score van de Belgen op de sprong
22:30
Maxime Gentges in actie op de ringen
22:28
De uitslag van de Belgen op de vloer
22:26
De vloeroefening van Luka Van den Keybus