Ga naar de inhoud

Wereldspelen: Goud voor duatlete Maurine Ricour en Belgisch acrogymtrio

Het Belgische gouden acrogymtrio

Op de voorlaatste dag van de Wereldspelen in Birmingham hebben de Belgen er nog wat medailles bijgedaan. Maurine Ricour won het duatlon en er was ook goud voor het Belgische acrogymtrio. Daarnaast waren er ook nog een zilveren en een bronzen medaille voor de Belgische delegatie.

Wereldspelen: 16 juli

 1. 14 uur 48. Opnieuw goud voor Belgische acrogymmers op de Wereldspelen.

  Opnieuw goud voor Belgische acrogymmers op de Wereldspelen

 2. 04 uur 49. Geen nieuwe medaille voor muurklimmer Collin. Nicolas Collin bij de mannen en Chloé Caulier bij de vrouwen zijn zaterdag respectievelijk op de 6e en 8e plaats geëindigd in de leadfinales van het muurklimmen. Bij de mannen ging de zege naar de Zwitser Sascha Lehman, bij de vrouwen was het goud voor de Oostenrijkse Jessica Pilz. Collin had gisteren nog goud veroverd in de bouldercompetitie. .
 3. 04 uur 27. Belgisch acrogymtrio met goud: "Euforisch gevoel".

  Belgisch acrogymtrio met goud: "Euforisch gevoel"

 4. 04 uur 20. Bekijk de gouden oefening en medailleceremonie in het acrogym.

  Bekijk de gouden oefening en medailleceremonie in het acrogym

 5. 04 uur 19. Dit is een droom die uitkomt. Het gevoel om met dat goud op dat podium te staan, was onbeschrijflijk. Acrogymnaste Kim Bergmans.
 6. 04 uur 18. Goud voor Belgisch acgrogymtrio. Kim Bergmans, Lise De Meyst en Bo Hollebosch hebben zaterdag de gouden medaille veroverd in de teamcompetitie (trio) in het acrogym bij de vrouwen. Met 29.970 punten haalden de Belgen het van Portugal (29.150) en Oekraïne (28.600). Na de eerste balansoefening zag het er nochtans heel wat minder goed uit, want toen maakten ze een foutje en dat kostte punten. "We hebben er echt voor moeten vechten", gaf Kim Bergmans na afloop toe. "In die eerste oefening gingen we in de fout, maar we hebben ons meteen herpakt en zijn hier beloond om niet op te geven. Na die eerste oefening ging alles in stijgende lijn richting de finale." Voor het Belgische acrotrio was het de laatste wedstrijd als team. "Nu mag ik echt met pensioen gaan. Nu kan ik met een gerust hart en een goed gevoel stoppen met turnen. Dit is een droom die uitkomt. Het gevoel om met dat goud op dat podium te staan, was onbeschrijflijk." Voor Team Belgium was het de 16e medaille in Birmingham. De Belgische delegatie telt tot dusver 10 gouden, 1 zilveren en 5 bronzen plakken. .
 7. 03 uur 28. Belgische mannen op 4, 5 en 6 in duatlon. De Belgische duatleten Angelo Vandecasteele, Arnaud Dely en Vincent Bierinckx zijn er zaterdag net niet in geslaagd om een medaille te veroveren in de duatlon bij de mannen. Vandecasteele finishte als 4e in 1u49'04". In zijn zog eindigde Dely als 5e (1u49'32"), Bierinckx werd 6e in 1u50'12". De zege in Birmingham ging naar de Fransman Maxime Hueber-Moosbrugger. Hij werkte de 10km lopen, 40km fietsen en 5km lopen af in 1u47'57". Daarmee was hij 23 seconden sneller dan zijn landgenoot Benjamin Choquert. Het brons was voor de Mexicaan Victor Zambrano (1u48'56"). .
 8. 00 uur 41. Brons voor driebander Eddy Merckx. Driebander Eddy Merckx heeft brons veroverd. In de kleine finale haalde onze landgenoot het met 40-24 van de Colombiaan Pedro Gonzalez. Merckx was er eerder op zaterdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale. In de halve finales moest hij zijn meerdere erkennen in de Nederlandse regerende wereldkampioen Dick Jaspers, de nummer één van de wereld: 40-16. Nu kan Merckx zich dus troosten met brons. Voor Merckx is het zijn tweede medaille op de Wereldspelen. In 2013 in het Colombiaanse Cali pakte hij al eens zilver. .
 9. 17-07-2022.
 10. 23 uur 20. Gilis naar squashfinale. Ook Tinne Gilis heeft zich in Birmingham geplaatst voor de finale. De squashster rekende in de halve finales af met de Française Coline Aumard met een klinkende 3-0 (11-7, 11-9, 11-6). .
 11. 21 uur 38. Korfballers spelen finale. Na een thriller (19-18) tegen Taiwan in de halve finales hebben de Belgische korfballers zich geplaatst voor de finale. De tegenstander daarin wordt eeuwige rivaal Nederland, dat weinig moeite had met Duitsland: 26-12. .
 12. 21 uur 12. Zilver voor Ian Lodens en Charis Gravensteyn. In de jujitsucompetitie voor gemengde duo's zijn Ian Lodens en Charis Gravensteyn tweede geworden. Ze verloren bijzonder nipt van een Thais duo in de finale: 75-74,5.  .
 13. 19 uur 23. Klimmers Chloé Caulier en Nicolas Collin bereiken lead-finale. Chloé Caulier en Nicolas Collin hebben geplaatst voor de finale van de lead-competitie in het muurklimmen. Caulier eindigde als achtste in de kwalificaties en bereikte zo de finale, die voor de nacht van zaterdag op zondag (3 uur) op het programma staat.  De 25-jarige schaarde zich dus maar nipt bij de 8 gekwalificeerde klimsters voor die finale. De Japanse Natsuki Tanii was de beste in de kwalificaties. Collin behaalde de derde plaats in de kwalificaties achter de Amerikaan Jesse Grupper en de Sloveen Martin Bergant.  .
 14. 18 uur . Laura Swannet en Lotte Claes werden tijdens de race dus gediskwalificeerd. Claes had zelfs een tijd aan de leiding had gereden. Ze werd samen met het peloton waar nog 8 duatletes in zaten gediskwalificeerd. Dit omwille van een probleem met de markering van het parcours, verklaarde het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (COIB). Maurine Ricour volgde de motoren en nam de juiste route. Andere concurrenten hadden deze kans niet en namen dus de verkeerde weg in. .
 15. 17 uur 45. Bekijk de race naar goud van Ricour.

  Bekijk de race naar goud van Ricour

 16. 17 uur 44. Goud voor Ricour in duatlon. Het blijft geweldig gaan voor de Belgische delegatie op de Wereldspelen. Op de duatlon ging de gouden medaille naar Maurine Ricour. Team Belgium zit zo op dag 9 al aan 9 gouden medailles en 4 bronzen. Ricour deed er uiteindelijk 2 uur 1' 38" over, ze was daarmee 20 seconden sneller dan de Japanse Ai Ueda. Het brons ging naar de Venezolaanse Joselyn Brea Abreu. Heel wat atleten bereikten de finish niet. Met Laura Swannet en Lotte Claes waren er nog 2 Belgische deelneemsters, ze werden gediskwalificeerd. Bij de mannen zijn er later vanavond ook drie deelnemers met Arnaud Dely, kandidaat voor het podium, Angelo Vandecasteele en Vincent Bierinckx. De race start om middernacht (Belgische tijd). .
 17. 17 uur 42.
 18. 17 uur 30. Oriëntatieloper Yannick Michiels 20e op middellange afstand. Oriëntatieloper Yannick Michiels is 20e geworden op de middellange afstand. Hij had 40'34" nodig om de aankomst te bereiken. De Noor Kasper Harlem Fosser won in 33'45", voor de Zwitser Matthias Kyburz (33'52") en de Zweed Martin Regborn (34'42"). Op de sprintafstand werd de 30-jarige Michiels vrijdag twaalfde.    .
 19. 17 uur 24. Merckx sneuvelt in halve finales. Driebander Eddy Merckx is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. De nummer zes van de wereld had in zijn halve finale geen schijn van een kans tegen de Nederlander Dick Jaspers, regerend wereldkampioen en nummer 1 van de wereld. Het werd 40-16 en dus speelt Merckx later vanavond voor de bronzen plak in Birmingham. .