Ga naar de inhoud

Voor Luca Brecel zit het WK snooker er al na 1 wedstrijd op

Luca Brecel ging er al verrassend uit in de 1e ronde.

Het WK snooker blijft vervloekt voor Luca Brecel. In de eerste ronde ging onze landgenoot onderuit tegen de Thai Noppon Saengkham met 5-10. 

Luca Brecel uitgeschakeld in 1e ronde

  1. 16 uur 03. Brecel overleeft 1e ronde niet. Luca Brecel (WS-11) stond na gisterenavond 3-6 in het krijt tegen de veel lager gerangschikte Thai Noppon Saengkham (WS-38). Vandaag trok onze landgenoot die dalende lijn door. Brecel verloor meteen 3 frames op een rij en stond met zijn rug tegen de muur bij 3-9. Na een zeldzame misser van Saengkham potte Brecel een 51-break weg. In het 14e frame ging Brecel op zijn elan voort met een sublieme 109-break. Bij een 9-5-achterstand was er opnieuw een sprankeltje hoop voor Brecel. Maar na een misser op blauw in het 15e frame kreeg Saengkham een kans die hij benutte, goed voor een verdiende 10-5-overwinning. Zo blijft Brecel op het WK snooker steken op 0 zeges bij al zijn deelnames. Ook bij zijn vorige 4 passages ging Brecel telkens onderuit in de eerste ronde.  .
  2. 00 uur 03. Luca Brecel moet achtervolgen: 3-6. Luca Brecel zal morgen een geweldige sessie uit zijn mouw moeten schudden om alsnog naar de tweede ronde van het WK snooker te mogen.  Op papier was de Thai Noppon Saengkham een haalbare kaart voor de Belg, maar die stapelde onbegrijpelijke fouten op. Tot tweemaal toe miste Brecel een cruciale zwarte bal, waarna het frame naar Saengkham ging. In een razende vaart stoomde de tegenstander van Brecel door naar een 1-6-voorsprong. Aan het einde van de sessie kon onze landgenoot zijn rug nog rechten: 3-6. Maar de tweede ronde halen, wordt een stevige opdracht voor Luca Brecel. .
  3. 21-04-2022.