Thomas Buffel heeft een nieuwe sport ontdekt: "Padel: leuk en intensief"

  Padel is zeer populair.

  0 / 0

  Gooi tennis en squash in de mixer en je krijgt padel. In ons land heeft de nieuwe sport zijn opgang al een tijdje ingezet. In 5 jaar tijd ging het aantal padelclubs van 3 naar 150. In Spanje is het nu al de tweede nationale sport (na het voetbal). Wat maakt deze sport zo aantrekkelijk? Sporza zocht het uit op de World Padel-Tour. 

  "De eerste keer vond ik het raar met al die muren", bekent Sabine Appelmans. "Maar hoe meer ik het begon te spelen, hoe leuker ik het vond. Ik ben intussen helemaal verkocht."

   

  "Voor het eerst sinds ik gestopt ben met tennis, heb ik een sport gevonden die ik zo plezant vind. Ik sta altijd met een glimlach op de baan."

   

  "Ik vind het ook toegankelijker dan tennis omdat het minder technisch is. Als je iets of wat balgevoel hebt, kan je je uitleven op een padelbaan."

   

  Thomas Buffel beaamt. De oud-voetballer is helemaal weg van het spel: "Tijdens de vakantie speelde ik vaak met Yves Vanderhaeghe en Olivier Deschacht. Het is leuk, sociaal en intensief."

  "Niet altijd hard meppen"

  "Het is niet altijd hard meppen", zegt tennisser Olivier Rochus. "Je moet de bal ook goed in de hoeken plaatsen, je moet slim spelen met de wanden, enzovoort. Het vraagt tijd om het goed onder de knie te krijgen."

   

  "Al is het gemakkelijker dan tennis. In tennis heeft de bal veel effect en botst die heel hoog. Tennisrackets zijn ook veel groter. Kinderen en minder goede spelers zullen zich hier sneller in kunnen uitleven."

   

  Thomas Buffel: "Gevorderden gaan al wat tactischer spelen en ervoor zorgen dat de ballen doodvallen in de hoeken. Dan kom je al snel in de problemen."

  De Sportweekend-reportage met Buffel en co over padel:

  Wat is padel?

  Padel wordt gespeeld in een glazen kooi van 20 meter op 10 meter. Het padel-terrein lijkt op een klein tennisveld.

   

  Het net en de puntentelling zijn geleend van tennis. De glazen wanden komen uit het squash.


  Een padel-racket heeft geen snaren, maar een elastische kunststof met gaten erin.