• home
 • video
 • pas verschenen

  Basketbalkeizer Willy Steveniers geëerd met streep Frank Sinatra

  Willy Steveniers (80) heeft op de Basketball Awards een Lifetime Achievement Award gekregen. Jeugdvriend en oud-ploegmaat François Van den Broeck, finalist in The Voice Senior, eerde de Keizer van het Belgische basketbal met "My way" van Frank Sinatra.

  Willy Steveniers was zichtbaar ontroerd toen hij gisteren in Lint een staande ovatie kreeg. Vier keer in zijn carrière werd hij uitgeroepen tot Belgische Speler van het Jaar, vijf keer won hij het Belgische kampioen, drie keer triomfeerde hij met de Beker van België.

   

  In 1966 schopte Steveniers het ook tot in de Europese selectie. Toen werd hij ook uitgeroepen tot Beste Speler van Europa. "Je mag nooit twijfelen. Als je niet in jezelf gelooft, zal je ook nooit de beste zijn", geeft de zelfzekere basketbalkeizer mee.

   

  Lees ook: Basketballegende Steveniers is 80: "Heb te weinig respect gekregen"