• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Henry? Voor zover ik weet ligt de focus bij deze matchen"

  Blijft de assistent van Roberto Martinez aan boord?

  Roberto Martinez mag de komende dagen weer de Rode Duivels onder handen nemen. De bondscoach rekent nog altijd vol op assistent Thierry Henry, die weer gelinkt wordt aan Aston Villa. "De aandacht voor de leden van het Belgische voetbal is alleen maar positief."

  Interesse van Aston Villa in Thierry Henry

  Thierry Henry promoveerde een tijdje geleden van T3 naar T2, maar de Fransman wordt in de Engelse pers nadrukkelijk in verband gebracht met Aston Villa. Bondscoach Roberto Martinez, die zich gisteren in Knokke liet verleiden tot testritjes met exclusieve auto's, countert de Britse pers.

   

  "Er waren na het WK al veel geruchten over Henry en Villa", analyseert Roberto Martinez bij Sporza. "Er was toen een coach, maar nu hij weg is, is het logisch dat er weer gesproken wordt over Thierry."

   

  "Voor zover ik weet en begrijp, ligt de focus bij de komende matchen. Er zal veel aandacht zijn voor de leden van het Belgische voetbal en de staf. Dat is alleen maar positief. Je wilt het liever zo dan dat er niet te veel mensen zich bezighouden met wat er in België gebeurt. Dat zou wijzen op slechte resultaten."

  Duivels spelen tegen Zwitserland en Nederland

  Thierry Henry is dus nog op post bij de Duivels, technisch directeur Chris Van Puyvelde is al vertrokken. "Hij heeft het geweldig gedaan. Hij was een voorbeeld met zijn visie, harde werk en pogingen om mensen samen te brengen. Hij mag trots zijn. Hij heeft goeie standaarden gezet, maar er zijn uiteraard nog capabele mensen die de voetbalbond kunnen helpen."

   

  België speelt vrijdag tegen Zwitserland (Nations League) en Nederland (oefenmatch). "Het zijn twee belangrijke matchen, maar om verschillende redenen. Tegen Zwitserland telt het resultaat, Nederland is zeer belangrijk voor de fans en om kansen te geven aan nieuwe spelers. Het is goed om te zien hoe de groep evolueert na het WK."

  Bekijk de reportage in Sportweekend:

  Bekijk het volledige interview met Martinez: